Dansk Magisterforening

Kontorchef i Miljøstyrelsen bliver ny direktør for DCE på AU

© Foto: Jakob Kjøller

Claus Baggersgaard
Del artikel:

Maria Sommer Holtze har den 1. februar overtaget jobbet som direktør for DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, der koordinerer og medvirker til at kvalitetssikre universitetets forskningsbaserede rådgivning til ministerier og andre rekvirenter af universitetets rådgivning på miljø- og energi­området.

Maria Sommer Holtze er oprindeligt uddannet biolog, men har skrevet ph.d. på GEUS om udvaskning af pesticider til grundvandet.

I knap ti år har hun arbejdet i Miljøstyrelsen – først som fuldmægtig og de sidste 4½ år som kontorchef. Før Miljøstyrelsen arbejdede hun nogle år i det private. Og før det arbejdede hun med forskning på GEUS.

Hun tror på, at hun med sin baggrund både i forskning, hos Miljøstyrelsen og fra private virksomheder kan være med til at udvikle og sikre bredden på DCE.

Ole Hertel, prodekan for myndighedsrådgivning og erhvervssamarbejde på Faculty of Technical Sciences, glæder sig over valget af ny direktør til DCE.

“Maria kommer til TECH med stærke fagkompetencer, som passer perfekt ind i DCE og samtidig spænder over til DCA-området. Hun har god ledelseserfaring, og hun kender det politisk-administrative system i Miljøministeriet indgående fra sine år som kontorchef. Samtidig har hun stor fokus på personaleledelse, og hun er en stærk netværksopbygger. Jeg er sikker på, at Maria bliver et stort aktiv for DCE såvel som for TECH,” siger han.
Maria Sommer Holtze overtager direktørposten efter Vibeke Vestergaard Nielsen, der har udfyldt rollen som konstitueret direktør siden begyndelsen af 2023.

}