Dansk Magisterforening

Institutleder fortsætter på DPU

Claus Holm

© Foto: Torben Åndahl

Del artikel:

Claus Holm har siden 2015 været leder af DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse) ved Faculty of Arts på Aarhus Universitet. Et enigt ansættelsesudvalg har nu besluttet at ansætte ham som institutleder for yderligere fem år.  

Maja Horst, dekan på Faculty of Arts, der har stået i spidsen for ansættelsesprocessen, glæder sig over, at Claus Holm har takket ja til at fortsætte på posten:
”Claus har gennem sin tid som institutleder allerede gjort en fantastisk indsats, og hans klare visioner for, hvordan han gerne vil arbejde videre med medarbejdere og interessenter for at udvikle instituttet i fremtiden, er meget overbevisende. Claus har et meget stort overblik over det pædagogiske felt i Danmark og et stort netværk, som kan understøtte en succesfuld implementering af hans visioner,” udtaler hun.

Claus Holm glæder sig til at fortsætte som institutleder, en stilling han betegner som et drømmejob:
”Jeg har været leder for DPU i to perioder, og det har været og er fortsat mit drømmejob. DPU er sat i verden for at hæve kvaliteten af dansk pædagogisk forskning og praksis. Det gør vi ikke alene. Det kræver samarbejde med professionshøjskolerne, samarbejde med praksis og samarbejde med stærke universitets- og vidensmiljøer. DPU skal derfor fortsætte med at iværksætte fremsynede initiativer og invitationer til dette samarbejde på alle felter, hvor der er berettigede nationale forventninger om, at DPU er til stede. Vores nye nationale center for PPR-forskning er det seneste eksempel på dette,” udtaler Claus Holm.

DPU gennemlevede i 2022 en stor sparerunde, hvor 22 stillinger blev nedlagt for at spare 15 millioner kroner.