Dansk Magisterforening

DTU ansætter ny dekan med ansvar for bæredygtighed, diversitet, inklusion og talentudvikling

© Foto: Marie Bentzon

Del artikel:

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har ansat Christine Nellemann som ny dekan med ansvar for bæredygtighed, diversitet, inklusion og talentudvikling samt DTU’s internationale strategiske samarbejde.

Hun kommer fra en stilling som institutdirektør på DTU Fødevareinstituttet, som hun har stået i spidsen for siden 2014.

Instituttet leverer forskningsbaseret rådgivning til nationale og internationale myndigheder og virksomheder og forsker i sund, sikker og bæredygtig mad, der skal sikre fremtidens velfærd.

Christine Nellemann er uddannet humanbiolog og ph.d. fra Københavns Universitet og har været ansat på DTU Fødevareinstituttet siden 1999, hvor hun blandt andet har forsket i effekter af hormonforstyrrende stoffer og alternativer til dyreforsøg.

Hun har derudover siden foråret 2023 været medlem af Det Etiske Råd, hvor hun bidrager med sin erfaring i brugen af bio- og genteknologier inden for sundhed, natur og fødevarer.

Som dekan får Christine Nellemann også til opgave at fremme diversitet, lighed og inklusion. Målet er, at DTU skal opleves som et universitet med plads til alle, der kan og vil. Derudover taler det ind i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling om mindre ulighed og ligestilling mellem kønnene.

Christine Nellemann får også ansvaret for at indgå nye internationale strategiske samarbejdsalliancer og partnerskaber.

DTU’s rektor, Anders Bjarklev, glæder sig over ansættelsen:

“Vi har længe gjort os tanker om at oprette en ny stilling som dekan med fokus på bæredygtighed og diversitet, hvilket ligger helt i tråd med vores strategi om at udvikle teknologier for bæredygtig forandring. Christine Nellemann har stor erfaring fra universitetsverdenen og har et meget stærkt internationalt og nationalt netværk. Ud over hendes viden inden for life science og fødevarer har hun opnået en bredde og ekspertise gennem sit arbejde i forskellige bestyrelser og Det Etiske Råd, der gør, at hun er et rigtig stærkt kort til at løfte den her opgave,” udtaler han i en pressemeddelelse.

I stillingen som institutdirektør på DTU Fødevareinstituttet konstitueres Tine Rask Licht, der i dag er viceinstitutdirektør.

}