Dansk Magisterforening

CBS skal have ny rektor

© Foto: CBS

Claus Baggersgaard
Del artikel:

Copenhagen Business School skal på jagt efter en ny rektor som afløser for Nikolaj Malchow-Møller, der forlod stillingen ved årsskiftet.

Prorektor Inger Askehave er konstitueret, indtil afløseren er fundet.

Det er anden periode hun træder til som midlertidig afløser Nikolaj Malchow-Møller, der måtte trække sig fra jobbet i september 2021 og et års tid frem i forbindelse med, at han var under behandling for kræft.

Nikolaj Malchow-Møller færdiggjorde sin ph.d. i økonomi fra Aarhus Universitet i 2002 og har de sidste 20 år været vidt omkring i den danske universitetsverden.

Han er professor i nationaløkonomi og har blandt andet været forskningsleder ved CEBR, dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet fra 2014 til 2019. Inden da var han institutleder samme sted i fem år. Han har desuden været næstformand for Danske Universiteters rektorkollegium og har en række bestyrelsesposter.

Det var derfor også lidt af et sceneskift, han foretog ved årsskiftet, hvor han tiltrådte som Head of People & Purpose i Danmarks største rådgivnings- og revisionshus Deloitte. Han er en del af Deloittes topledelse og skal stå i spidsen for Deloittes samlede talentagenda.

Det omfatter aspekter som udvikling, rekruttering, tiltrækning, fastholdelse, fleksibilitet, medarbejdertilfredshed, kultur, inklusion og diversitet. Samtidig får han til opgave at konkretisere planerne om Deloittes egen læringsinstitution, som bliver lanceret til sommer.

I en pressemeddelelse udtaler Nikolaj Malchow-Møller at skiftet ikke er så stort, som det måske kan virke:

”Det har altid været hjerteblod for mig at sikre mennesker gode muligheder for at realisere deres potentialer. Nu står vi over for et arbejdsmarked i så hastig forandring, at det er afgørende at få tænkt talentudvikling og læring ind i et livslangt perspektiv. Jeg har hos Deloitte oplevet en dedikation til dette, som er større end hos andre virksomheder,” udtaler han.

CBS’ bestyrelsesformand Torben Möger Pedersen siger i forbindelse med skiftet, at han har været meget tilfreds med den retning, Nikolaj Malchow-Møller har sat for Copenhagen Business School i sin tid som rektor, og han udtrykker samtidig fuld tillid til, at han i samarbejde med Inger Askehave kan fortsætte CBS' strategiske udvikling.

}