Dansk Magisterforening

CBS henter gammel kending som ny rektor

© Pressefoto: CBS

Claus Baggersgaard
Del artikel:

Copenhagen Business Schools bestyrelse har ansat Peter Møllgaard som ny rektor. Han er aktuelt formand for Klimarådet, der rådgiver den danske regering om klimapolitik, og så er han professor i økonomi og dekan for det samfundsvidenskabelige fakultet på Syddansk Universitet.

For Peter Møllgaard bliver det et glædeligt gensyn med Nordens største businessuniversitet, som han har en mangeårig fortid på som både professor, institutleder og dekan. Han var ansat på CBS i perioden fra 1996 til 2017, hvor han forlod Danmark til fordel for en stilling som dekan ved Maastricht University School of Business and Economics. I 2022 vendte han hjem til en tilsvarende titel ved Syddansk Universitet. Siden 2018 har han ved siden af sin akademiske karriere været formand for Klimarådet.

Det er Peter Møllgaards store ledelseserfaring samt kendskab til CBS og den aktuelle politiske situation for sektoren, som bestyrelsen har lagt vægt på i forbindelse med valget af ham til ny rektor.

"Vi glæder os til at samarbejde med Peter Møllgaard. Peter kommer med store ledelsesmæssige og faglige kompetencer samt et stort netværk. Han har en omfattende erfaring med både nationalt og internationalt perspektiv, og han har stor indsigt i CBS, den politiske verden og de aktuelle politiske reformer. Vi er derfor overbeviste om, at CBS’ direktion, ansatte og studerende vil få et godt samarbejde med Peter om den fortsatte udvikling af CBS," udtaler bestyrelsesformand Torben Möger Pedersen.

Peter Møllgaard ser frem til at vende tilbage på CBS og træde ind i rollen som rektor:

"CBS står et rigtig stærkt sted med et stærkt brand, efterspurgte dimittender og internationalt anerkendte forskningsmiljøer. Jeg ser frem til sammen med direktionen, ansatte og studerende at styrke den position yderligere, og jeg er især optaget af, at CBS som Nordens største businessuniversitet skal tage ansvar for og være med til at løse og belyse nogle af de store udfordringer og transformationer som samfundet står overfor – som for eksempel den grønne omstilling, kunstig intelligens og livslang læring," siger han i en pressemeddelelse.

Peter Møllgaard tiltræder stillingen den 1. juni 2024, hvor han kommer til at stå i spidsen for 760 fuldtidsansatte forskere, 210 ph.d.-studerende, 680 ansatte i administrationen og cirka 21.000 studerende på hel- og deltid. Han afløser prorektor Inger Askehave, der har været konstitueret siden årsskiftet, hvor Nikolaj Malchow-Møller stoppede til fordel for et job i det private erhvervsliv.

}