Dansk Magisterforening

AU-direktør afgået ved døden

© Foto: Lars Kruse, AU

Del artikel:

Direktør for Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS), professor Søren Keiding, er afgået ved døden den 4. marts i en alder af 63 år.

Søren Keiding kom til AIAS i oktober 2019 fra en stilling som prodekan for forskning ved det daværende Faculty of Science and Technology ved Aarhus Universitet. Inden da var han fra 2003 til 2015 professor i kemi ved Aarhus Universitet. Han fik en ph.d.-grad i fysik i 1990 og blev dr. scient i 1998. Hans forskningsområde var kemisk fysik med fokus på ultrahurtige molekyler – særligt vandmolekyler – som han studerede ved hjælp af lasere. Søren Keiding bestred igennem årtier desuden en lang række tillidsposter, senest som medlem af DFiR (Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd) udpeget af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Ved siden af jobbet som direktør for AIAS og sine forskningspolitiske forpligtelser var det også meget vigtigt for Søren Keiding at formidle sin forskning til et bredere publikum. Senest udgav han i november 2021 en bog om vands unikke egenskaber i Aarhus Universitetsforlags serie “Tænkepauser”. Denne bog viser hans helt særlige evne til at formidle svært stof med stor humoristisk sans.

Søren Keiding roses i et mindeord på AU’s hjemmeside for at have været en stor inspiration for alle og for at have gjort et stort indtryk på medarbejdere og fellows på AIAS – både gennem det daglige samarbejde, og gennem sin store indsats for at udvikle AIAS i nye retninger. Først og fremmest lagde han som direktør for AIAS stor vægt på at sikre trivsel og talentudvikling hos centrets medarbejdere og fellows.

“Det er med stor sorg, at jeg har modtaget nyheden om Sørens bortgang. Vi, der kendte ham, enten som kollega, prodekan for forskning eller leder af AIAS, ved, at vi og Aarhus Universitet har mistet et meget særligt menneske. Søren var et multitalent. En fremragende forsker og underviser, en talentfuld musiker med en varm personlighed og en fantastisk humoristisk sans – og en utrolig dygtig leder af AIAS. Søren var en velkendt og vellidt person på Aarhus Universitet, og han formåede at række ud til næsten alle hjørner af universitetet via AIAS’ associate fellowship-program. Ud over sit eget forskningsfelt inden for fysisk kemi havde han en stor indsigt i mange andre naturvidenskabelige områder. Han havde en dyb forståelse for forskningspolitik og forskningsbevillinger, og han var altid parat til at dele ud af sin viden. Søren vil blive dybt savnet”, skriver rektor Brian Bech Nielsen i mindeordet, der kan læses her.

}