Dansk Magisterforening

322

Leder

Kridttidens punkrocker

Verdens dinosaurusnørder har fået en ny tungebrækker, de skal lære udenad: bajadasaurus pronuspinax.

Vis dit ph.d.-projekt: Langt ude

Antropologen Jeanette Lykkegård har i sit ph.d.-projektarbejde i Kamchatkas barske klima oplevet store lidelser, men også stort nærvær i forhold til både natur og mennesker.

Digitaliseret læring ændrer underviserens rolle

Underviseren står stadig i centrum, men de digitale læringsmidler skaber muligheder for at inddrage de studerende og bruge tiden bedre, konkluderer en ny rapport. vigtigt at teknikken tjener pædagogikken og ikke omvendt, siger pædagogisk konsulent.

Hurra for masterne

CBS sætter ikke lysene under skæpper, men fejrer med helsides avisannoncer, når skolens masterstuderende bliver færdige.

Faste elementer

AAU afskediger 107 i historisk sparerunde

Tillidsrepræsentanter oplever frustration blandt medarbejderne over ikke at kunne få oplyst, hvorfor de blev prikket.

Profileret AAU-forsker fyret: “Dig, vi bedst kan undvære”

Peter Hervik er en profileret forsker, der kan skaffe forskningsmidler og som får flotte evalueringer af de studerende. Alligevel er han blevet varslet afskediget fra Aalborg Universitet.

SDU giver påtale for fotos af nøgne mænd, men hvor er billederne?

SDU fastholder, at professor Erik Albæk har krænket en it-medarbejder ved at have nøgenfotos af mænd på sin computer, men Erik Albæk kan ikke få at vide, hvilke fotos det drejer sig om, og hvilke kriterier ledelsen har vurderet dem efter. Tillidsrepræsentant siger, at sagen gør andre ansatte utrygge.

Tvivl om taxameterløft kan udløse ny fyringsrunde

Danske Universiteter frygter, at det først bliver afklaret i november, om de humanistiske, samfundsvidenskabelige og juridiske uddannelser får ekstra midler i 2020. Det er så sent, at universiteterne kan tvinges ud i en ny fyringsrunde, lyder det fra universiteterne.

AU-ledere presser (også) forskere til at ændre deres forskningsresultater

36 procent af forskerne på AU, der har følt sig under pres for at ændre deres forskningsresultater, svarer, at presset kom fra en leder på universitetet. Problemstillingen var et af temaerne på debatmøde, hvor der var enighed om, at en mere åben debatkultur er nødvendig.

Filmen “Arctic” underholder, men svipser på troværdigheden

Forskerforum har inviteret den erfarne arktisforsker Peter Alsen i biografen for at se og kommentere filmen “Arctic”, hvor Mads Mikkelsen må bruge al sin vilje og snilde for at overleve et flystyrt i et barsk, arktisk landskab.

Fusk eller fortolkninger?

Den faglige strid om folkeskolereformen har bevæget sig over i forskningsverdenen, hvor en UC-lektor, Keld Skovmand, har anklaget fire reformvenlige forskere for uredelighed. Den ene af de fire kalder anklagerne for ærekrænkende påstande.

Nyheder

Englands universiteter i Brexit-limbo

Theresa Mays forhandlingsaftale med EU udskød kun problemerne for universiteterne – men var trods alt bedre end den hard-Brexit, der måske venter.

Debat
}