Brænder for voksnes it-læring

Modsat mange af hendes medstuderende er 35-årige Signe Linnemann optaget af it-læringen hos vokse og ældre.

Af Berit Villadsen
Del artikel:

Efter fem år med skiftende jobs valgte Signe Linnemann i 2022 at lægge kandidatgraden i socialt arbejde på hylden og tage en it-uddannelse. Det er det bedste, jeg har gjort for mig selv, siger hun.

- Jeg vidste overhovedet ikke, om den her it-uddannelse ville være det rigtige skridt for mig, men det er endt med, at være det bedste, jeg har gjort, fortæller 34-årige Signe Linnemann. 

Hun har en kandidatgrad i socialt arbejde fra 2017, men valgte i 2022 at vende tilbage til skolebænken for at begynde på en ny kandidat i It, læring og organisatorisk omstilling på Aalborg Universitet (AAU).  

Signe Linnemann har altid været optaget af udviklingen af mennesker. Det var derfor naturligt for hende at læse en kandidat i socialt arbejde, men efter flere jobskifter mistede hun passionen for faget. Inspireret af sin mand, som arbejder med it, valgte hun at afsøge området for it-uddannelser.  

Hvorfor valgte du at læse It, læring og organisatorisk omstilling på Aalborg Universitet? 

- Jeg brænder for at samle flere tråde og perspektiver, og det handler studiet meget om. Jeg er især optaget af læringsprocessen ved implementeringen af it-projekter, som tit bliver negligeret og gør, at mange projekter går til grunde. Det vil jeg gerne ændre på.  

Hvad vil du gerne arbejde med, når du er færdig? 

- Min drøm er at blive it-projektleder og arbejde med implementering af it-programmer i en virksomhed med over 500 medarbejdere. Men jeg ved godt, at jeg ikke skal være kræsen. Så det bliver bare, hvor jeg kan komme ind og gøre en forskel. 

Jeg ville ønske, der var nogen, som havde fortalt mig tidligere i livet, at jeg skulle være mere modig.

Rutineprægede jobs er ikke mig 

Inden hun startede på it-uddannelsen på AAU, lavede hun en grundig research af, hvor uddannelsens kandidater blev ansat bagefter.  

Hvor meget tænker du over din fremtidige karriere?  

- Jeg tænker ekstremt meget over det. Nu, hvor jeg snart er færdig, er jeg så småt begyndt at tænke på, hvordan jeg lander mit første arbejde. Jeg har ikke tålmodighed til at være arbejdsløs.  

Hun er da også allerede blevet kontaktet af et par virksomheder blandt andet på LinkedIn og har talt med dem om jobmuligheder. 

Hvad betyder mest for dig, når du skal finde et job som færdiguddannet? 

-Det vigtigste er, at jeg kommer ind i et job, hvor jeg trives og bliver udfordret. Karrieremuligheder er også vigtigt. Rutineprægede jobs er ikke mig. Jeg har brug for progression i mit arbejde. 

Vær ikke bange for at fejle 

Signe Linnemann føler, at hendes to uddannelser taler godt sammen. Hun kan stadig gøre en forskel for mennesker og deres udvikling igennem it. Da hun fandt ud af, at programmeringsundervisningen typisk er rettet mod drenge, eftersom det mest er mænd, som programmerer, gik hun straks i gang med at tænke i alternativer.  

”Det er et socialt problem, at piger ikke har de samme it-kompetencer som drenge. Derfor har jeg været med til at lave en hjemmeside med programmeringsopgaver rettet mod piger. Vi har også brug for pigerne som fremtidig arbejdskraft.” 

Hvad er det bedste karriereråd, du vil give andre med på vejen? 

- Jeg ville ønske, der var nogen, som havde fortalt mig tidligere i livet, at jeg skulle være mere modig og ikke være bange for at springe ud i nye ting. Så prøv noget nyt og vær ikke bange for at fejle er mit bedste råd. 

Er der noget, som har overrasket dig på din karrierevej indtil videre? 

- Det har overrasket mig hvor meget, jeg har rykket mig, siden jeg gik på universitetet første gang. Mange af mine medstuderende er meget optaget af karakterer. Det er ikke så vigtigt for mig. Jeg har været ansat rigtig mange steder, hvor de ikke engang har kigget på mit eksamensbevis. 

Uddannelsen IT, læring og organisatorisk omstilling

En toårig tværfaglig it-kandidatuddannelse på Aalborg Universitet. Den giver dig mulighed for at arbejde forandringsorienteret og innovativt med it og digitalisering i forbindelse med læring og organisatorisk forandring.

Kandidaten giver kompetencer til at udvikle læring, undervisning, digitalisering, formidling og samarbejde i alle typer organisationer.

Kilde: AAU. 

Om Signe Winther Linnemann 

Alder: 35 år 

Uddannelse: Kandidat i It, læring og organisatorisk omstilling på Aalborg Universitet 

Semester: 9. semester 

Studiejob: I Bladt, en industri- og entreprenørvirksomhed, som konstruerer fundamenter, som havvindmøller står på.  

Privat: Opvokset i Hjørring, men bor i Aalborg sammen med sin mand og deres 9-årige søn.

}