Dansk Magisterforening

332

Månedens foto: Gylden udsigt

Et nyt teleskop på Hawaii har lagt fra land ved at tage nogle billeder af solens overflade med en hidtil uset detaljeringsgrad. Teleskopet omtales som revolutionerende for solforskningen.

Forening pusher forskerstatuer

En stor bronzeskulptur forestillende Eske Willerslev kommer snart til offentligt skue foran skøjtehallen i Hørsholm. Men foreningen bag har planer om endnu flere statuer af nulevende forskere.

Faste elementer

Rundspørge: Hver fjerde forsker frygter at miste jobbet

Den indædte konkurrence om at skaffe forskningsmidler og om at blive fastansat skaber frygt og ødelægger arbejdsmiljøet, lyder det fra forskere, tillidsfolk og eksperter.

Adjunkt : “Jeg har ikke tal på, hvor mange der er kommet og gået, siden jeg blev ansat”

Jacob Christensen, adjunkt på Aarhus Universitet, siger, at den benhårde konkurrence om stillingerne kombineret med mange tidsbegrænsede ansættelser er en udfordring for arbejdsmiljøet.

“Det er vanskeligt at være topmotiveret, når man først bliver afskediget og derefter genansat tidsbegrænset på halvtid”

Christian Troelsgård, lektor på Københavns Universitet, blev afskediget og derefter genansat på halvtid tidsbegrænset i tre år. Derefter må han skaffe sin egen løn, hvis han vil fortsætte. De usikre arbejdsvilkår og det dårlige forhold til ledelsen ødelægger arbejdsmiljøet, siger han.

Tema om arbejdsmiljø

AAU-jobopslag skal renses for maskuline ord

Ord som “analytisk” og “kompetent” kan skræmme kvindelige kandidater fra at søge en forskerstilling. Derfor vil AAU fremover forsøge at luge disse og andre ikkeneutrale ord ud af jobopslagene for at sikre større diversitet. Tiltaget møder kritik.

AU-institut i knibe - skal spare 30 millioner kroner

Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet har fået fire år til at skære 30 mio. kr. af budgettet. Situationen skaber frygt for afskedigelser, siger TR.

Ikke mere indflydelse på vej til forskerne

Der er ikke grund til at ændre på universitetsloven, selv om hver fjerde universitetsforsker udtrykker mistillid til deres ledelse i en ny undersøgelse. Det mener et flertal af ordførerne på Christiansborg.

Nyheder

Er kun de højtlønnede værd at samle på?

Livsindkomstmålinger er kommet for at blive. Uanset regeringens farve lyder devisen: tag kun en uddannelse, der fører til, at du kommer til at tjene mange penge i dit liv. For ellers er hverken den eller du en gevinst for samfundet.

Debat
}