Agronomprisen 2024 går til Poul Jacob Erikstrup

Poul Jacob Erikstrup modtager af agronomprisen 2024

Bo Degnbol Nielsen, formand for Dansk Agronomforening, konsulent, cand.agro., HD
Del artikel:

Ved Dansk Agronomforenings årsmøde i Faaborg blev Agronomprisen 2024 tildelt en stærk personlighed udstationeret i Ukraine, hvorfra han deltog i prisoverrækkelsen online.

Med tildeling af prisen får Poul Jacob Erikstrup respekt for sit usædvanligt karriereforløb fra det private til det offentlige og fra det danske til det internationale.

Agronomforeningen påskønner hans engagement, vedholdenhed og personligt mod – og takker ham for altid at have været en stærk repræsentant for agronomstanden og et forbillede for den nye generation.

Delikate opgaver i krigs- og kriseområder

Poul Jacob Erikstrup har haft en imponerende karriere i Udenrigsministeriet. Den startede i 2006 i Moskva, hvor han blev landbrugsattaché. Siden 2012 har han arbejdet i Polen, Kina og til sidst Nigeria, hvor han blev i otte år.

Som en agronomkollega udtrykker det om Poul Jacob Erikstrups virke i Nigeria:

”Selv om han levede i et uroplaget land, var han meget dedikeret og ønskede virkeligt at skabe forandring for landmændene. Hans udgangspunkt var, at Danmark og dansk landbrug kan og vil bidrage positivt til udviklingen af landbruget – og fødevareforsyningen – i landet.”

I 2023 tilbød Udenrigsministeriet Poul Jacob Erikstrup en nyoprettet stilling i Ukraine. Og igen sagde han ja til udfordringen.

”Opgaven er ambitiøs og ikke ufarlig. Som statskonsulent skal du opbygge offentlige partnerskaber og understøtte private investeringer.

i er stolte over, at en af vores mest erfarne agronomkollegaer deltager i indsatsen. Det giver håb til det ukrainske folk og vil en dag skabe et nyt Ukraine i et nyt Europa,” lød det i talen til prismodtageren.

Solid faglig baggrund

Poul Jacob Erikstrup har været produkt- og marketingchef i frøfirmaet DLF og haft stillinger i Plantedirektoratet og i FødevareErhverv. Her var han også tillidsrepræsentant for akademikergruppen.

Han er opvokset på en gård i Jylland og fik studentereksamen i Randers i 1976. Herefter tog han en komplet landmandsuddannelse. Han blev agronom i 1988.

}