Navn: Caroline Bilde

Uddannelsesretning: Cand.mag., Russisk sprog og kultur

Uddannelsessted, år: Københavns Universitet 2016

Stilling: Project Officer, udstationeret i Riga

Arbejdsplads, 2019: Dansk Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen

LinkedInprofil: https://www.linkedin.com/in/caroline-bilde-a99a6a3b/

 

En typisk arbejdsdag hos mig…
Foregår på vores kontor, der ligger i Letlands Nationalbibliotek i Riga fra ca. kl. 9-17. Der er dog mange rejser og atypiske arbejdsdage, fordi vi arbejder i alle tre baltiske lande og generelt har rigtig mange projekter i gang samtidig. Den ene dag arrangerer vi officielle besøg fra Danmark i samarbejde med de lokale danske ambassader, den næste holder vi konference om byplanlægning og cykelstier og den tredje dag er vi måske på turné med danske musikere. For at alt det kan lade sig gøre, går der også meget tid med administration, koordinering og fundraising.

På mit arbejde er det vigtigt, at du kan…
Håndtere mange projekter ad gangen og samtidig kunne tænke strategisk. Vi arbejder på mange niveauer, fra undergrundskultur til helt store EU-projekter. Det er vigtigt hele tiden at huske vores identitet som organisation, og hvad det er, vi står for – nemlig at skabe mellemfolkelig dialog og samtidig sørge for, at dansk kultur og danske løsninger på diverse samfundsudfordringer er synlige i de områder, hvor vi arbejder. Lige nu har vi syv kontorer på verdensplan samt et hovedkontor i København.

Derudover er det rigtig godt at have sans for økonomi og projektledelse. Mange tror måske, at man skal have en særlig kunstnerisk åre for at arbejde i kulturbranchen, men min erfaring er faktisk, at kulturen også har rigtig meget brug for hoveder med struktur og skarpt Excel-overblik.

Hvis du vil ind i min branche…
Lidt erfaring inden for professionelt kulturarbejde eller det internationale område er en stor fordel. Det vrimler jo ikke med stillinger her, men man kan starte med fx at arbejde frivilligt under studiet og evt. komme i virksomhedspraktik. På den måde kan man komme i kontakt med nogle spændende organisationer, der ikke hyrer faste medarbejdere så ofte.

Husk, at det er sjældent folk prikker én på skulderen – man skal selv være opsøgende.

Det er en fordel, hvis…
Du ikke er bange for at kaste dig ud i noget nyt og gerne er klar på at flytte til et andet land, du måske ikke kender så godt i forvejen.

Min vej til jobbet...
Var først og fremmest gennem kontakter, jeg havde fået i løbet af studiet og i tidligere projektansættelser. Mit første job som nyuddannet var hos tænketanken Atlantsammenslutningen, hvor jeg bl.a. stod for en studietur til Hviderusland og Letland og i Riga mødte jeg i den forbindelse Dansk Kulturinstitut, som viste sig at have en ledig stilling. Under studiet var jeg i praktik på Danmarks ambassade i Moskva, så jeg havde allerede erfaring med international kulturudveksling.

}