Navn: Bjarke Rubow Jensen

Uddannelsesretning: Etnologi (Master of Applied Cultural Analysis)

Uddannelsessted, år: Københavns Universitet, 2014

Stilling: Fuldmægtig

Arbejdsplads, 2019: Digitaliseringsstyrelsen

LinkedInprofil: https://www.linkedin.com/in/rubow/

En typisk arbejdsdag hos mig
Jeg rådgiver om implementeringen af produkter til brugere i digitaliseringsprojekter. Det kan fx være en ny app, digital infrastruktur eller ny lovgivning, som skal rulles ud til borgere, myndigheder og virksomheder.

Formålet er at ændre adfærd hos projekternes målgrupper. En stor del af min arbejdsdag går derfor med at samarbejde med projektledere om implementeringsstrategier, kommunikationsplaner, interessenthåndtering og andre metoder til at sikre, at deres brugere ændrer adfærd.

På mit arbejde er det vigtigt, at du kan
Finansministeriet, som Digitaliseringsstyrelsen hører til, er et ministerium af den klassiske slags. Som embedsmand skal man derfor kunne arbejde med beslutningsprocesser og kunne samarbejde med mange forskellige fagligheder. Samtidig skal man kunne tænke kreativt og hele tiden have blikket rettet på brugerne. Vi har fokus stift rettet mod brugere og interessenter og der er gå-på-mod til at afprøve nye metoder og tilgange i vores arbejde. Derfor får jeg også rig mulighed for at bruge min faglighed som etnolog.

Hvis du vil ind i min branche 
Digitalisering er ikke alene fremtiden, det er i høj grad nutiden og det forandrer store dele af vores hverdag. Interessér dig for offentlig digitalisering, brug din faglighed til at stille skarpt på digitaliseringsspørgsmål og undersøg løbende mulighederne for et job i forskellige offentlige organisationer.

Det er en fordel, hvis
Du har erfaring med den offentlige sektor, digitalisering eller tech fra uddannelse eller job. Men helt ærligt, digitalisering påvirker hele vores hverdag og der er fart på, så der er brug for alle dygtige mennesker og fagligheder. Erfaring kan man altid opbygge.

Min vej til jobbet
Jeg sendte bare en helt klassisk ansøgning til et jobopslag og har siden haft forskellige roller i Digitaliseringsstyrelsen.

}