Navn: Tobias Lybech Bojesen

Uddannelsesretning: Cand.scient.anth.

Uddannelsessted, år: Aarhus Universitet, afsluttet 2014

Stilling: Digital Product Manager

Arbejdsplads, 2019: Novicell

LinkedInprofil: https://www.linkedin.com/in/tobiasbojesen/

En typisk arbejdsdag hos mig…
Jeg møder, når jeg har afleveret mine 2 unger, typisk kvart over 8. Jeg sidder i et stort 12-mandskontor med mine nærmeste kolleger i Salg og Marketing. Der er altid meget snak hen over skærmene. Selvom det kan være forstyrrende, så er baggrundsdialogerne en af de bedste måder at være opdateret på alle de projekter, som sælgerne har gang i og på, hvordan samspillet mellem konsulenter og sælgere fungerer. Det giver nogle ustrukturerede inputs til hvad marketing- og produktafdelingen skal sætte ind næste gang. På den måde er vi med på hvad kunderne ønsker, hvad konsulenterne udvikler på, og hvad salg ønsker at kunne tilbyde. Og det er min rolle. Jeg skal finde, udvikle og pakke nye produkter til vores produktkatalog. Vi er et konsulenthus, der primært leverer it-udvikling og strategisk rådgivning. Så der er ikke tale om et fysisk produktkatalog, men om at pakke konsulentydelser som PowerPoints, landingssider, events, artikler, og mailskabeloner, så de løser kundernes behov og så de kan forstås af folk, der ikke arbejder med it. Dertil har jeg ansvaret for at Salg og Marketing bruger de rigtige systemer og at de fungerer optimalt. Det betyder, at jeg researcher, konfigurerer, tilpasser og har en tæt dialog med vores udviklere om hvordan vores systemer til websites, customer relationship management, rapportering og event management skal fungere både på kort og på lang sigt.

På mit arbejde er det vigtigt, at du kan…
Sætte dig hurtigt ind i nye IT-systemer, og kan nørde dig frem til løsninger i systemet, der giver den bedste performance og brugervenlighed. Du skal kunne forstå hvordan digitalisering påvirker forskellige brancher og gøre vores forretning og services relevant for deres behov. For at være god i mit job skal du hurtigt kunne finde kernen i problemstillingen og kunne bygge et minimal viable product, så du ikke forsøger at løse opgaver med symptombehandling eller bygge overkomplicerede rumraketter.

Det er væsentligt, at du kan gå til en problemstilling fra forskellige vinkler, så du kan finde den bedste løsning. Det er nødvendigt at arbejde struktureret og metodisk, så du kan løse komplekse opgaver med den samme høje kvalitet og effektivitet igen og igen. Og helst med gennemskuelighed og dokumentation, så andre kan overtage processen efter dig.

Hvis du vil ind i min branche, kan du starte med at bygge dine egne systemer med nogle af alle de konfigurerbare løsninger der er derude. Du behøver ikke at kunne kode, men du skal vælge, hvad du skal løse, hvilket system der kan det og løse det opsætningsmæssigt i systemet. Hvis du kan gennemskue hvornår it bliver et hjælpemiddel og hvornår det bliver et fedtlag eller direkte en hæmsko for processen, så er du langt.

Det er en fordel hvis du kan kode, men det er ikke nødvendigt. Jeg kan ikke. Jeg skal blot stille krav til hvordan systemet skal fungere, se ud og identificere brugsscenarier.

Min vej til jobbet var nogenlunde ligetil og alligevel ikke. Jeg har arbejdet med it siden jeg startede på universitet. Først som it-support og siden som kommunikationsmedarbejder, fotograf og videofotograf mens jeg studerede. Alle de stillinger har givet mig hands on erfaring med en række forskellige systemer og digitale værktøjer. Lige fra CMS-administration til spejling af pc’er til en stor organisation til brug af Adobes Creative Suite med Photoshop, Lightroom, InDesign og Premiere Pro.

Da jeg blev færdig med min kandidat og havde været på feltarbejde i Sibirien i forbindelse med mit speciale, endte jeg hos SOS International og SOS Dansk Autohjælp, hvor jeg sad i produktafdelingen og lavede forsikringsprodukter og marketing til BtB og BtC.  Da vi skulle lave en ny stor ecommerce platform blev jeg sat i spidsen for den proces. Det projekt ledte jeg i mål med Novicell på den anden side af bordet som leverandør. Da samarbejdet var slut, ville jeg prøve noget andet end SOS og spurgte, om de ville have mig hos Novicell. Der sidder jeg så nu og er glad for det.

}