Agronom: ”Jeg holder særligt af dage, hvor der kan tænkes i kreative og fagligt velfunderede løsninger”

Lærke Johnsen
Susanne Kragholm, fagskribent, BIO
Del artikel:

Lærke Johnsen har siden 2016 arbejdet i Landbrugsstyrelsen i Augustenborg – en af Danmarks flotteste arbejdspladser.

Lærke Johnsen har en bachelorgrad i naturressourcer samt en kandidat og ph.d. i husdyrvidenskab:  

Jeg valgte uddannelsen, da jeg drømte lidt om at lave udviklingsarbejde uden for Danmark og gerne ville have et meget praktisk redskab i bagagen. Viden om jordbrug og fødevare var det mest essentielle for vores eksistensgrundlag, som jeg kunne komme i tanke om.

Siden september 2016 har jeg arbejdet i Landbrugsstyrelsen med blandt andet kontrolordninger bag nogle af de mange forskellig EU-tilskud til landbruget.

For at få tilskud skal en landbrugsvirksomhed overholde en række regler for godt landmandskab, miljø- og folkesundhedshensyn. Derfor udfører Landbrugsstyrelsen kontrolbesøg med landbrugsvirksomheder, der søger tilskud.

I mit team yder vi faglig support til de landbrugskontrollører, som kører ud fra vores regionale kontrolafdelinger. Vi opdaterer kontrolinstrukser, bestiller opdateringer til kontrol-IT og afholder kurser.

Vi har et tæt samarbejde med regelkontorerne og forsøger at tilrettelægge den mest meningsfulde kontrol under de gældende regler.

Hvordan er du havnet i dette job?

Min ph.d.-ansættelse var udløbet, og jeg satsede egentlig på at søge midler til en postdoc. Imidlertid skal man jo søge stillinger, når man modtager dagpenge, så jeg søgte stillingen i Landbrugsstyrelsen.

Ud fra jobopslaget havde jeg egentlig ikke det store begreb om, hvad stillingen indebar, men jeg tog til samtalen – om end bare for øvelsen.

Jeg kom til samtale en smuk forårsdag, og da jeg kørte over det blå Alssund med udsigt over de gule rapsmarker, kan jeg huske, at jeg tænkte ”tænk, at jeg også kunne bo sådan her”.

Samtalen foregik på selve Augustenborg slot, der nok er en af Danmarks flotteste arbejdspladser. Jeg svingede rigtig godt med de tre kvinder i ansættelsesudvalget, to teamledere og enhedschefen, og da de fik forklaret stillingen, lød det som noget, jeg måtte prøve af. Heldigvis.

Er der noget, du er særligt stolt over at have bidraget til?

Jeg synes, jeg har bidraget til forbedringer på de kontrolordninger, jeg sidder med – til gavn for både landbrugere og kontrollører. Det er her, mit arbejde giver allermest mening.

Hvad er dit faglige drive i jobbet?

Mit faglige drive er at finde de løsninger inden for lovgivningen, som giver bedst mening i praksis for landbruger og i forhold til formålet med kontrol.

Hvad kendetegner for dig en fagligt god dag?

Jeg holder særligt af dage, hvor der kan tænkes i kreative og fagligt velfunderede løsninger – gerne i dynamisk samarbejde med engagerede og dygtige kolleger.

Jeg holder også meget af at planlægge og afholde vores kursusdage.

Sidst, men ikke mindst, sætter jeg pris på dage, hvor jeg er med på landbrugskontrol og bevarer følingen med landbrugers og kontrollørens virkelighed.

 

Seneste artikler

Læs alle artikler

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje