Dansk Magisterforening

RUC-dekan ny DIIS-direktør

© Foto: Privat

Del artikel:

Peter Kragelund, dekan for Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet, skiftede den første oktober til en stilling som direktør for Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).

DIIS er et selvstændigt, offentligt forskningsinstitut – finansieret delvist via finansloven og delvist via offentlige og private fonde i Danmark og udlandet. Netop det at sikre både fundingen og forskningens fortsatte relevans bliver en vigtig opgave for den nye direktør. Især i en dagligdag med det iboende dilemma, at forskningen i sin natur er langsommelig, mens verdens tilstand og dermed det politiske og mediemæssige fokus skifter i stadigt hurtigere tempo, skriver DIIS i en pressemeddelelse.

“DIIS har med Peter Kragelund fået en direktør, der har både et solidt fodfæste i forskningsverdenen og mange års erfaring med ledelse. Det er vigtigt for en forskningsinstitution som DIIS, der konstant skal navigere mellem at skaffe rum til forskningsfordybelse, tid til at bidrage til at kvalificere samfundsdebatten med forskningsbaserede analyser i medierne og plads til at briefe politikere og embedsmænd om de udfordringer, en stadig mere kompleks verdensorden byder på,” udtaler Anne Marie Pahuus, konstitueret forperson for DIIS.

Peter Kragelund er uddannet cand.scient. i økonomisk geografi ved Københavns Universitet i 1998, og han skrev sin ph.d. på Roskilde Universitet i 2006. Han har været tilknyttet DIIS, både da han var ph.d. og som postdoc i international udvikling.

Forskningsmæssigt er han primært interesseret i ændringer i den globale økonomi, og hvordan den påvirker udviklingslandene (især i Afrika). I øjeblikket er han engageret i et stort forskningsprojekt om Everyday Humanitarianism i Tanzania med kolleger fra University of Dar es Salaam, Copenhagen Business School og Roskilde Universitet, og han har skrevet flere bøger og forskningsartikler, blandt andet ’South-South Development’ (Routledge, 2019) og ’Africa’s Shadow Rise – China and the Mirage of African Economic Development’ (Zed Books, 2020).