Teknologierne er så udviklede, at vi kan fange store mængder CO₂ fra luften eller fra industriudledning. Udfordringen ved at drifte i stor skala er finansiering.
Arbejdet med at (gen)skabe ny natur af høj kvalitet kan med fordel kombineres med andre tiltag, fx solcelleparker, hvor biodiversitet tænkes ind, og der bliver udnyttet de eksisterende ressourcer.
Vi har alt for lidt plads til alt det, vi vil i Danmark – fra natur og fritid til landbrug, byer, infrastruktur og produktion. Hør Henrik Vejre, KU, Tommy Dalgaard, AU og Søren Gram, Teknologirådet.
En af de største forhindringer for at løse biodiversitetskrisen er en række myter om dens indhold, årsager og konsekvenser. Krisen kommer så at sige til at handle om vores behov for biodiversitet for at overleve.
Der er fuld fart på den grønne omstilling i Danmark, og nye industrier, brancher og dermed også flere grønne jobs dukker op. Det viser en analyse af jobopslag, og beregninger forudsiger 400.000 nye, grønne jobs.
Kasper Urup Kjeldsens forskning på Aarhus Universitet fokuserer på at kortlægge og forstå mikroorganismers biodiversitet og økologi på havets bund. Blandt andet omsætning af drivhusgassen metan.
Mange forbrugere opfatter økologiske fødevarer som mere bæredygtige end de konventionelle. Men samlet set giver økomærkede fødevarer større CO2-udledning end dem uden mærket.
I anledning af FAO’s Skovens dag sætter BIO fokus på skovenes tilstand og deres rolle for blandt andet grøn omstilling og biodiversitet. Bæredygtig drift spiller en nøglerolle.
I et industrikvarter bliver der dyrket krydderurter, salat og kål uden brug af pesticider, med minimalt forbrug af vand, og LED-lyset får strøm fra vindmøller.