Til indhold

Artikler

Vegetarisk burger

Rejsen mod lækker, bæredygtig mad er kun lige begyndt

Udvalget af alternativer til kød i butikker er stadig beskedent. Men der er sat turbo på forskningen i at udvikle velsmagende plantebaserede produkter, som kan reducere landbrugets klimabelastning.

Forskerne vil afløse kød med planter
Julie skaber liv langs jernbanerne biodiversitet Banedanmark træ væltet rod

Video: Julie skaber biodiversitet langs jernbanen

Kom med ud i den vilde natur langs togsporene, hvor skov- og landskabsingeniør Julie Lykke Madsen viser eksempler på de mange grønne tiltag i "Danmarks længste skovbryn".

Se videoen her
biodiversitet græsning naturpleje tilskud

Biodiversiteten bliver fattigere – og det gør naturplejerne også

Landmændene modtager årligt 180 mio. kr. i støtte til at udføre pleje af lysåben natur. Men en ny undersøgelse viser, at arbejdet er dårligt for både biodiversiteten og landmændenes økonomi.

Dyk ned i undersøgelsen her
Insekter som fødevarer

Insekter kan sikre mere bæredygtig foder og fødevarer

Insektproduktion udleder få drivhusgasser og mindsker madspild. Reglerne for fødevaresikkerhed skal dog på plads, før insekter kan blive en brik i den grønne omstilling.

Insektbranchens store perspektiver
biokul biochar skyclean co2 stiesdal klima landbrug

Pyrolyse af landbrugsaffald er et attraktivt klimatiltag

Landbrugsaffald kan via pyrolyse blive til biokul, olie og gas, der kan omdannes till fx jetbrændstof. Konceptet er mere økonomisk fordelagtigt end de fleste andre klimatiltag i landbruget.

Sådan fungerer pyrolyseteknologien
To medlemmer i samtale

Job i den grønne omstilling – sådan får du et

Efterspørgslen efter medarbejdere med en grøn profil er stigende. Ord som bæredygtighed, grøn, klima, sustainability indgår oftere og oftere i jobopslagene.

Få karrierekonsulentens tips
planteolie

Så bæredygtige er de vegetabilske olier

Palmeolie, sojaolie, solsikkeolie og rapsolie er de fire mest solgte planteolier i verden. Og der er stor forskel på, hvor meget de belaster klima, bruger af vand og optager af jordarealer til dyrkningen.

Læs livscyklusvurderingen af fem olier
burger klima co2

Fastfood har vidt forskelligt klimaaftryk

Klimaaftrykket fra en klassisk burger med oksekød er 15 gange højere end for en planteburger. Der er også klare udsving i CO2-belastningen for andre slags fastfood, viser nye beregninger.

Derfor koster kød på klimakontoen
Karolinelunde, Aalborg

Boliger skal tænkes ind i klimaløsninger

Hvordan kan vi kan blive klimaneutrale i 2030 og samtidig have et godt liv i vores boliger? Bjerg Arkitektur deltager i regeringens klimapartnerskab og bidrager her med en række løsningsforslag.

Sådan bliver byggeri mere bæredygtigt