I marts 2023 samlede vi forskere, branche- og interesseorganisationer til at debattere en biodiversitetslov ved DM BIO LIVE. Få grønbogen med pointer og gode ideer til løsninger fra dagen.
Processerne og omfanget af, hvordan skovene flersidigt kan afhjælpe klimaforandringer og styrke biodiversitet m.m. afhænger af forvaltning af eksisterende skove og etablering af nye.
Et kommende EU-lovforslag vil lemper reglerne for brugen af afgrøder fremavlet med genteknologi. Teknologien spås nemlig at kunne bane vej for et mere bæredygtigt og robust fødevaresystem, .
Knud Tybirk er biolog og Ph.d. fra Aarhus Universitet. Han arbejder som Senior Innovation Manager i Food & Biocluster Denmark, en klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer.
Skovloven beskytter fredskovspligtige arealer mod omlægning til anden arealanvendelse end skov og natur – men den beskytter ikke skovene mod skovdrift.
Øget opmærksomhed og viden skaber grobund for natur på helt nye arealer, fx på plæner omkring virksomheder og offentlige bygninger. Her er fem inspirerende løsninger.
De unge fjerner sig fra naturen, og det udfordrer både natur, klima og deres trivsel. Søren Præstholm, leder ved Center for Børn og Natur, bud på, hvordan vi får de unge mere ud i naturen.
Regeringen er fast besluttet på at indføre en CO2-afgift for landbruget. Men vil teknologien medvirke som faktor i en reduktion af emissionernes udledning?
Martin Fischer arbejder som forstfuldmægtig hos Miljøstyrelsen, Sjælland. Hans enhed er skovlovsmyndighed og har ansvaret for alt fredskov øst for Lillebælt.