Til indhold

Artikler

co2 fangst arc copenhill amager bakke hofor

CO₂-fangst er snart mulig i stor skala

Teknologierne er så udviklede, at vi kan fange store mængder CO₂ fra luften eller fra industriudledning. Udfordringen ved at drifte i stor skala er finansiering.

Læs om perspektiverne
solceller planter insekter biodiversitet

Solcelleparker kan give biodiversitet

Arbejdet med at (gen)skabe ny natur af høj kvalitet kan med fordel kombineres med andre tiltag, fx solcelleparker, hvor biodiversitet tænkes ind, og der bliver udnyttet de eksisterende ressourcer.

Læs om ideerne
Kampen om jorden eksperter foreslår løsninger køer på mark skov

Video: 3 bud på at løse kampen om jorden i Danmark

Vi har alt for lidt plads til alt det, vi vil i Danmark – fra natur og fritid til landbrug, byer, infrastruktur og produktion. Hør Henrik Vejre, KU, Tommy Dalgaard, AU og Søren Gram, Teknologirådet.

Hør deres forslag til løsninger
myter natur biodiversitet

Fire myter om natur og biodiversitet

En af de største forhindringer for at løse biodiversitetskrisen er en række myter om dens indhold, årsager og konsekvenser. Krisen kommer så at sige til at handle om vores behov for biodiversitet for at overleve.

Løsningen ligger lige for næsen af os
Kvinde og mand set gennem betonrør

Mange nye jobs i den grønne omstilling - her opstår de

Der er fuld fart på den grønne omstilling i Danmark, og nye industrier, brancher og dermed også flere grønne jobs dukker op. Det viser en analyse af jobopslag, og beregninger forudsiger 400.000 nye, grønne jobs.

Grønne firmaer klarer kriser bedst
Kaper Urup Kjeldsen

Mikroorganismer i havbundens mudder giver Kasper svar

Kasper Urup Kjeldsens forskning på Aarhus Universitet fokuserer på at kortlægge og forstå mikroorganismers biodiversitet og økologi på havets bund. Blandt andet omsætning af drivhusgassen metan.

Mød ham her
Ø-mærke i supermarked

Øko er mindre klimavenligt, end forbrugerne tror

Mange forbrugere opfatter økologiske fødevarer som mere bæredygtige end de konventionelle. Men samlet set giver økomærkede fødevarer større CO2-udledning end dem uden mærket.

Læs hvorfor
skov lysning løvtræ

Forvaltningen af skovene er vital for klima og biodiversitet

I anledning af FAO’s Skovens dag sætter BIO fokus på skovenes tilstand og deres rolle for blandt andet grøn omstilling og biodiversitet. Bæredygtig drift spiller en nøglerolle.

Læs, hvor der er bekymring og håb
Vertikalt landbrug 2

Drømmen om fremtidens landbrug i en betonhal

I et industrikvarter bliver der dyrket krydderurter, salat og kål uden brug af pesticider, med minimalt forbrug af vand, og LED-lyset får strøm fra vindmøller.

Kom med ind i produktionen