Spring menu over

Vidensrapport: Fremtidens fødevarer 2024

Illustration: Marie Kongsted Joensen.

Andreas Ebbesen Jensen, journalist, DM Bio
Del artikel:

I DM Bio's vidensrapport har vi talt med nogle af de førende forskere og andre eksperter inden for fremtidens bæredygtige fødevarer. Læs, hvad der sker inden for produktudvikling og forbrugeradfærd.

“Det bedste for klimaet er jo, hvis vi allesammen spiser plantebaseret. Men vi kan jo også se, hvor utrolig svært det er at få folk til at skifte madvaner. De har brug for hjælp til den transformation."

Sådan slår fremtidsforsker Martin Kruse temaet an for for DM Bio's vidensrapport om fremtidens bæredygtige fødevarer.

Løsningen er bl.a. fødevareprodukter, der minder om dem, forbrugerne allerede kender. Her kommer både nye og velkendte teknologier i spil. Og der er rigtig meget spændende i gang.

Hent vidensrapporten som pdf

"Klimakrisen er en realitet – og behovet for at reducere vores klimaaftryk haster. Det gælder for samfundet generelt, for virksomheder – herunder landbruget – og for os som forbrugere.

Forbedring af biodiversiteten er desuden en brændende platform – både vandmiljøet og det terrestriske miljø.

Vi har ekspertise og viden til at imødegå disse kriser. Det vil betyde et ændret landskab samt nye fødevarer og kostvaner.

De nødvendige forandringer kommer ikke af sig selv. DM opfordrer derfor beslutningstager og interessenter på området til i fællesskab at tage ansvar for at finde de bedste løsninger – og få dem realiseret.

Kloden kalder!"

Gertrud Knudsen, forperson i DM Bio

Seneste artikler

Læs alle artikler

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje