DM BIOsfæren: Hør fire podcasts om fremtidens fødevarer og grøn omstilling

Hvad skal vi spise i fremtiden, så vores fødevareforbrug hjælper i den grønne omstilling? Det har DM BIO undersøgt igennem fire podcast, der fører dig fra jord til bord.

Tage Majland, fagredaktør, DM BIO
Del artikel:

I en serie med fire udsendelser ser DM BIO på, hvordan vi kan spise med et mindre aftryk på klimaet. I studiet har vi haft otte gæster med forskellige stærke fagligheder og baggrunde fra forskning, formidling og landbrug.

I første program om fremtidens fødevarer taler agronom Lise Lykke Steffensen og biolog Malene Fog Lihme Olsen om alternative kornsorter og mikroalger, der både skal kunne betale sig at producere og smage godt.

Læs mere om programmet og gæsterne her

Hør KU-forsker Christian Bugge Henriksen og landmand Christian Møller Holm tale om at udvikle og dyrke linser, amaranth og kikærter, og hvordan vi får mere produktion af bælgfrugter til fødevarer i fremtiden.

Læs mere om programmet og gæsterne her

Thomas Roland, ansvarlighedschef i Coop, og Henrik Lund, CEO i Naturli’ Foods samt formand for Plantebranchen,
tale om, hvordan vi bliver mere plantebevidste, når vi fylder indkøbskurven.

Læs mere om programmet og gæsterne her

Hør Judith Kyst, Madkulturen, og Bente Halkier, KU og Klimarådet, tale om, hvorfor vi stadig spiser så meget kød i stedet for plantebaseret, og hvordan vanerne kan ændres.

Læs mere om programmet og gæsterne

DM BIOs podcast DM BIOsfæren

DM BIOsfæren er en podcast om alt det, der vokser og gror. Den udgives af DM BIO, som er et fagligt fællesskab under fagforeningen DM. 

Biosfæren er det rum, hvor levende organismer kan trives her på kloden. DM BIO’s podcast er det rum, hvor alle, der arbejder med – eller interesserer sig for – miljø, natur, landskab, klima og fødevarer får BIO-vitaminer til hjernen.

Vi samler fagfolk i studiet og taler om barrierer og løsninger for få bedre biodiversitet og gøre verden mere bæredygtig.

Podcasten kan findes i diverse podcastapps.

Hør fire DM BIOsfæren om natur og biodiversitet

}