Spring menu over

Podcast DM BIOsfæren #7: Får plantebøffer os til at droppe kødet?

Tage Majland, fagredaktør DM BIO
Del artikel:

I fire udsendelser ser DM BIO på fremtidens fødevarer og grøn omstilling – fra jord til bord. Hør Thomas Roland, ansvarlighedschef i Coop, og Henrik Lund, CEO i Naturli’ Foods samt formand for Plantebranchen, tale om, hvordan vi bliver mere plantebevidste, når vi fylder indkøbskurven.

Find alle DM Bio-podcasts her

Hakkebøffer af plantefars, havredrik i kaffen og vegansk smør eller ost på brødet.

I dag er det let nok at spise mere plantebaseret – og stadig spise, som vi plejer. Men sker der overhovedet en grøn omstilling i indkøbskurven?

Naturli’, som producerer alt fra hakkedrenge og kebabstrimler til bearnaise og chokoladeis baseret på planter, vil ændre vores madkultur af hensyn til klimaet og sundheden.

Det samme siger Coop, som driver i omegnen af 1.000 supermarkeder. Begge forsøger at skubbe kunderne i en mere bæredygtig retning, men virker det?

  • Hvordan får Coop kunderne til at vælge kylling frem for oksekød?
  • Hvorfor sælger Naturli’ plantefars og vegansk smør i stedet for gode grønne råvarer som auberginer, spidskål og bønner?
  • Og hvorfor fjerner Coop ikke bare oksekødet fra køledisken og tilbudsavisen?

Det diskuterer vi i dette afsnit af DM BIOsfæren.

Gæster:

  • Thomas Roland, ansvarlighedschef i Coop.
  • Henrik Lund, CEO i Naturli’ Foods og formand for Plantebranchen.

Værter: Mikael Bent Hansen, redaktør af DM BIO’s magasin, og Bille Sterll, selvstændig journalist.

Redaktion: Tage Majland.

Jingler: Raehan Sarjou.

DM BIO’s podcast DM BIOsfæren

DM BIOsfæren er en podcast om alt det, der vokser og gror. Den udgives af DM BIO, som er et fagligt fællesskab under fagforeningen DM.  

Biosfæren er det rum, hvor levende organismer kan trives her på kloden. DM BIO’s podcast er det rum, hvor alle, der arbejder med – eller interesserer sig for – miljø, natur, landskab, klima og fødevarer får BIO-vitaminer til hjernen.

Vi samler fagfolk i studiet og taler om barrierer og løsninger for få bedre biodiversitet og gøre verden mere bæredygtig.

Podcasten kan findes i diverse podcastapps.

Hør mere om fremtidens fødevarer:

#5: Hvordan udvikler og forædler vi fremtidens fødevarer?

#6: Hvordan dyrker og spiser vi flere bælgfrugter i fremtiden?

Hør de fire tidligere programmer om natur:

#1: Giv naturen en chance på landet og i byen

#2: Fremtidens landbrug med plads til naturen

#3: Danskerne er vilde med vild natur

#4: Hvordan redder vi biodiversiteten?

Seneste artikler

Læs alle artikler

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje