Dansk Magisterforening

Akademikere skal ud, hvor ingen akademiker har gået før

Af Anne Mee Allerslev
Del artikel:

Københavns Kommune har afsat 16 mio. kr. til at få flere ledige akademikere i arbejde. Indsatsen skal samtidig ses i lyset af, at det akademiske arbejdsmarked er i stor forandring i disse år, skriver Anna Mee Allerslev, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune.

I København har vi flere akademikere end noget andet sted i landet. Langt de fleste er i arbejde, men det er ikke nok. Der er stadig 5000 ledige akademikere på dagpenge, som går og leder efter et arbejde.

Både for den enkelte og for København er det afgørende, at vi hjælper dem i job.

Men vi må se i øjnene, at arbejdsmarkedet udvikler sig i en rivende fart. Der er et opbrud i gang, og det bliver vi nødt til at forberede os på.

Fremtiden byder på et arbejdsmarked, hvor flere akademikere sidder i projektstillinger, arbejder freelance eller springer ud som iværksættere på egen hånd.

Derfor er der brug for en helt ny indsats, hvis vi skal hjælpe de ledige akademikere. En indsats der bevæger sig videre end at rådgive om lønmodtagerjob, der bliver slået op på jobsider.

Ved dette års budgetforhandlinger har vi derfor sat mere end 16 millioner af til en helt ny akademikerindsats. Dem vil vi bruge til at hjælpe flere akademikere med at skabe deres egne jobs. De, der brænder for det, skal have kurser i, hvordan de starter deres egen virksomhed. Og vi tilbyder sparring fra erhvervsfolk, der selv har prøvet det.

LÆS OGSÅ: København vil sænke akademikerledigheden

Derudover skal akademikerne lidt kækt sagt ud, hvor ingen akademiker har gået før.

Vi skal hjælpe dem med at sparke døren ind på de små og mellemstore virksomheder, der måske aldrig tidligere har haft eller har overvejet at have en akademiker ansat.

Undersøgelser fra blandt andet Dansk Magisterforening og IDA viser, at akademikere skaber vækst og innovation i virksomhederne og bidrager til, at der bliver skabt endnu flere job til både akademikere og andre faggrupper.

Baggrunden er, at akademikerne er dygtige til at sætte tingene i system og samtidig kommer med en ny måde at tænke på.  Det kan tilføre noget nyt til arbejdspladsen, som de små og mellemstore virksomheder slet ikke vidste de manglede.

København er en by, der lever af at komme på nye kreative ideer. Og her spiller akademikere en nøglerolle. Vores succes bliver målt på, at vi finder nye innovative løsninger. Vi har lige nu 5000 ledige akademikere. Hver og en med unikke evner og kompetencer, der bare venter på at komme i gang. Og vi er klar til at hjælpe dem. Til gavn for den enkelte, for virksomhederne og for byen som helhed