Sæt dig ind i branchen, du søger job i

Del artikel:

For at sikre dig, at du skriver den bedst mulige ansøgning og er så godt klædt på som muligt til en jobsamtale, er det en god idé at skabe dig en samlet forretningsforståelse for den branche, virksomhedstype og arbejdsplads, du søger ind i.

Forretningsforståelse handler grundlæggende om kontekst. Dine arbejdsopgaver i et kommende job indgår i en større sammenhæng og vil være forskellige alt efter, hvilken arbejdsplads, organisationstype og branche, som organisationen eller virksomheden tilhører.

Søger du en kommunikationsstilling i henholdsvis Danfoss eller Efterskoleforeningen, vil det være to meget forskellige stillinger, selvom der er et overlap mellem dine opgaver.

Når du skal opbygge din forretningsforståelse, skal du undersøge på tre niveauer:

Branche

Læs, hvordan du får kendskab til branchen, du søger job i

Virksomhedstype

Læs, hvordan du undersøger virksomhedstypen, du søger job i

Den konkrete arbejdsplads

Få gode råd til, hvordan du sætter dig ind i arbejdspladsen

Eksempler på brancher med DM medlemmer

Her kan du læse mere om brancher, hvor DM's medlemmer blandt andet arbejder.

Kulturbranchen
Kulturbranchen omfatter alle private og offentlige arbejdspladser, der beskæftiger sig med kulturområdet. Det er fx museer, fonde, artiver og kulturforvaltninger.

Læs mere om kulturbranchen og hvordan man får et job i branchen 

NGO-branchen
NGO-branchen omfatter civilsamfundsorganisationer inden for udvikling, verdensmål, miljø, klima, sygdoms-, sundheds-, og patientforeninger og det humanitære område.

Læs mere om NGO-branchen og hvordan man får et job i branchen

It-branchen
It-branchen omfatter både specialiserede it virksomheder, som fx laver konkrete produkter, som de sælger videre, men branchen omfatter også medarbejdere, som arbejder med it i fx offentlige institutioner eller private virksomheder.

Læs mere om it-branchen og hvordan man får et job i branchen

Life science-branchen
Life science-branchen omfatter overvejende virksomheder inden for det farmaceutiske, bioteknologiske og medicinske område.

Læs mere om Life science-branchen og hvordan man får job i branchen

}