Dansk Magisterforening

Marie stod for børnene, mens Magnus kørte karriere: Nu har de byttet

I podcasten 'Ha' en god dag skat' taler vært Caroline Cecilie Olesen (th.) blandt andet om parforholdets ultimative test: at få fuldtidsjob og kærlig børneopdragelse til at gå op i en højere enhed. For Magnus og Marie (tv.) var løsningen at bytte roller. Rådgiver Helle Rosdahl Lund giver sine anbefalinger til en gnidningsfri hverdag. © Foto: Friday/Akademikerbladet

Podcast
Del artikel:

Da Magnus Mynderup arbejdede i reklamebranchen, var der fuld smæk på arbejdslivet, mens hans kone tog sig af deres tre børn. Nu har de ”byttet”, så hun kan prioritere sin karriere.

Da Marie Mynderup fortalte, at hun havde fået tilbudt et job i it-virksomheden KMD, svarede hendes mand prompte: ’Hvor fedt. Det skal du gøre’.

For nu var det Maries tur til at prioritere karrieren.

”Men jeg indså også, at jeg nok blev nødt til at gøre et eller andet ved mit eget job. Fordi jeg i lang tid havde kørt ret meget over tid og med fuld pedal derudad,” forklarer Magnus Mynderup i Akademikerbladets podcast ’Ha’ en god dag skat’.

For mange forældre er det en større kabale at få hverdagen til at hænge sammen med hentning, aflevering, sygedage osv. For Magnus og Marie var løsningen at bytte roller.

Ind til oktober havde Marie Mynderup været på barsel og stået for den primære pasning af parrets tre børn på syv, fem og halvandet år, mens Magnus havde krævende jobs med stramme deadlines og sene arbejdstider.

Det var et bevidst valg, som de traf i fællesskab. De har altid været opmærksomme på at give hinanden plads til at udleve drømme og ambitioner.

Jeg har brændt nallerne for mange gange, hvor jeg har stået der: ’Jeg bliver faktisk nødt til at gå nu’, selvom jeg ikke havde sagt det

Magnus Mynderup, art director i DR

I podcasten fortæller parret, at Magnus nu trækker familielæsset. Det betydet blandt andet, at han har ansvaret for at hente og bringe børnene i institution og passe dem, hvis de er syge.

”Jeg har da også opdaget, at jeg har tre børn lige pludselig,” griner Magnus Mynderup.

Man kunne ikke se, at Magnus havde børn

Til daglig arbejder han som konceptuel art director hos DR, hvor han blandt andet står for markedsføring af DRs indhold.

Før det var han ansat i reklamebranchen, men det var ikke foreneligt med det familieliv de ønskede, forklarer parret.

”Vi vidste, at jeg på et tidspunkt skulle ud og have et job igen og vi har tre børn, så sådan som du havde dit arbejdsliv før, kunne vi ikke få det til at hænge sammen,” siger Marie Mynderup.

Det var fedt at have smæk på karrieren, men jeg vidste også at jeg på et tidspunkt skulle geare ned for at give plads til Marie. 

“Mine kollegaer sagde for sjov, at man ikke kunne mærke, at jeg havde børn. Der var der et stort læs på dig,” pointerer Magnus Mynderup.

Mine kollegaer sagde for sjov, at man ikke kunne mærke, at jeg havde børn

Arbejdsfordelingen i Magnus og Maries familie kommer ikke bag på stifteren af Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv, Helle Rosdahl Lund. Tværtimod.

”Det er noget af det, vi ser allermest. Når børnene er små, så tager moderen over. Det er egentlig også en ganske naturlig proces. Men lige så snart at børnene bliver lidt ældre, så tager faderen mere over, fordi der er nogle andre måder at kommunikere med børnene på,” siger Helle Rosdahl Lund.

Ha' en god dag, skat

Får du nogle gange ondt i maven, når du henter dit barn efter klokken 16? Men også når du smutter tidligere fra jobbet for at nå det hele?

I ’Ha’ en god dag skat’ gør Caroline Cecilie Olesen sit bedste for at fjerne alt, der hedder skam, skyld og skadelig selvkritik – både fra andre fuldtidsarbejdende småbørnsforældre og fra sig selv.

Find podcasten her, eller hvor du normalt hører dem.

Hun oplever, at flere og flere småbørnsforældre efterspørger fleksibilitet i deres job og arbejdstid.

”Fleksibilitet i arbejdslivet er blevet utrolig vigtigt for både mænd og kvinder, fordi vi ser flere og flere par som gerne vil have en karriere begge to og have et familieliv der fungerer”, siger Helle Rosdahl Lund.

Åbenhed fjernede presset

Skiftet fra reklamebranchen til jobbet i DR har givet Magnus Mynderup mulighed for at prioritere sin familie.

”Da Marie skulle starte på arbejde, havde jeg en en-til-en samtale med min chef, hvor jeg sagde: ’Jeg kommer til at gå megatidligt det næste stykke tid, fordi min kone starter nyt arbejde og skal have lov til at sætte kløerne i det’.”

”Og der var svaret: ’Hvis du bare laver dine ting, så er alt jo fint. Så må du selv bestemme.’ Det gav rigtig meget ro,” siger Magnus Mynderup.

Helle Rosdahl Lund bifalder den måde at håndtere situationen.

”Det skal ikke være en gætteleg. Nu ved chefen, hvad han kan forvente og den forventningsafstemning og åbenhed gør en forskel. Så får man fjernet presset og er ikke på samme måde drænet for energi”, siger Helle Rosdahl Lund.

Den lektie har Magnus Mynderup lært.

”Det har jeg førhen været sindssyg dårlig til. Men jeg har brændt nallerne for mange gange, hvor jeg har stået der: ’Jeg bliver faktisk nødt til at gå nu’, selvom jeg ikke havde sagt det. Det er virkelig noget lort. Så er det bedre at få det sagt up front”, siger Magnus Mynderup.