Dansk Magisterforening

Kell har arbejdet samme sted i 29 år: "Det her er godt nok"

Kell Sønnichsen er glad for sit arbejde, men det er ikke der, han føler, han skaber sin karriere. © Foto: Lasse Højsgaard

Karriere på hovedet
Af Lasse Højsgaard
Del artikel:

Kell Sønnichsen lader sig ikke stresse af forventningen om karriereudvikling og hyppige jobskifter. ”Det er ikke i mit arbejde, jeg realiserer mig selv”, forklarer han i et nyt afsnit af podcasten 'Karriere på hovedet'.

”Jeg kender godt den der med, at man helst skal skifte job hvert femte år, så man kan få nye udfordringer. Men der, hvor jeg sidder, er der jævnligt nye opgaver. Så selv om jeg ikke skifter arbejdsplads, skifter jeg alligevel opgaveportefølje."

Kell Sønnichsen er modtesen til ideen om en moderne karriere.

For 29 år siden blev han som færdiguddannet datalog ansat som konsulent i Styrelsen for IT og Læring i Århus, og det har han været lige siden.

Det med ’nye udfordringer’ og ’komme videre’ har aldrig rigtig fristet ham – i hvert fald ikke nok.

”Der er to måder at forlade en virksomhed på. Den ene er, at man bliver trukket ud, fordi nogen giver et tilbud, man ikke kan sige nej til. Den anden er, at det bliver så træls, at man er nødt til at finde noget andet. Og jeg har ikke været udsat for, at der er blevet trukket nok eller skubbet nok. Det her er godt nok,” siger Kell Sønnichsen, der medvirker i sjette afsnit af Akademikerbladets podcast ’Karriere på hovedet’.

Det her er godt nok

Kell Sønnichsen

Som datalog har han ellers en uddannelse, som der i øjeblikket er stor efterspørgsel efter, og ofte ganske gode lønninger.

”Pengene er ikke det vigtigste. Men jeg har noget fleksibilitet i mit arbejde, som er meget værd, og som jeg ikke forventer at finde andre steder. Det handler om arbejdstider og en 37 timers arbejdsuge, man faktisk forsøger at håndhæve. Vi har en fornuftig flexordning og en god hjemmearbejdsaftale.”

Karriere uden for arbejdet

Arbejdet må ikke sluge det meste af dagen. Det er vigtigt for Kell Sønnichsen.

Ved siden af arbejdet er hans tid nemlig besat af to tidskrævende aktiviteter.

Den ene er som tillidsrepræsentant og aktiv politiker i DM.

Den anden er inden for orienteringssporten. Her har han rollen som kontrollant – senior event advisor – i det internationale orienteringsforbund. Det betyder, at han er med til at planlægge orienteringsløb på højeste niveau over hele verden. Blandt andet World Games i Taiwan og Colombia.

En karriere som official i den internationale orienteringssport giver en masse fede oplevelser, men ingen kroner i kassen. Og derfor er det godt at have et lønarbejde ved siden af.

Det er ikke i mit arbejde, jeg realiserer mig selv

”For mig er det ”bare” et lønarbejde. For det er ikke i mit arbejde, jeg realiserer mig selv. Jeg har en identitet, der går ud over mit arbejde, og det er meget knyttet op til orienteringsløb og orienteringssporten.”

Det, at man har ting at gå op i ved siden af arbejdet, gør også, at man lader sig mindre gå på, når tingene på arbejdspladsen ikke lige spiller, som man synes, de skal.

”Man skal nok ikke lægge alle sine æg i sammen kurv. Så det ikke kun er gennem arbejdet, man skal realisere sig person. For hvis man hele tiden skal gå efter det, der er bedst, ser man ikke, at det, man har, i virkeligheden er godt nok”

Kell Sønnichsen medvirker i sjette afsnit af Akademikerbladets podcast 'Karriere på hovedet'. Du kan se de øvrige afsnit på Akademikerbladet.dk/lyd, eller finde og tilmelde dig podcasten på din podcast-app.