Spring menu over

Hun er klar til at ruske op i k-branchen

Christina Barré. Foto Thomas Dahl

Uffe Jørgensen Odde
Del artikel:

Christina Barré er gået fra at være amatørblogger til bureauboss, og hun håber, at vi ser ind i en tid, hvor kommunikationsbranchen bliver mere mangfoldig og innovativ.

Da Christina Barré som 18-årig læste om en blog i et dameblad, havde hun ingen idé om, at det skulle blive startskuddet til en imponerende karriere i k-branchen. 

“Jeg oprettede min egen blog og begyndte at skrive om alt muligt i øst og vest. På det tidspunkt fandtes sociale medier ikke rigtigt i Danmark, men flere og flere læste blogs,” siger hun.
Christina Barrés blog voksede, og hun blev en del af Bloggers Delight-netværket, hvor hun oplevede de spæde skridt for det, vi i dag kender som influencerbranchen. 

“Dengang var det bloggerbranchen - ordet influencer eksisterede slet ikke,” siger hun.

Sideløbende arbejdede hun som sælger i tøjbranchen, hvor hun avancerede fra at være elev i en tøjbutik til butikschef, indkøber og senere kørende sælger for modebrandet Scotch & Soda. 

“Det var her, jeg lærte salg og forståelse for forretning. Og så elsker jeg mennesker - jeg er en people’s person. Det er igennem andre mennesker, at jeg får energi, bliver kreativ osv. Og så er jeg en virkelig god sælger. Det har altid været min største styrke,” siger hun.
Det var netop hendes flair for mennesker og netværk, der førte til, at hun takkede ja til at blive community manager hos Bloggers Delight og dermed gik fra at være foran kameralinsen til at arbejde med bloggere og influencere bag kulissen.

Lærte ved at gøre

Hun har ikke en kommunikationsfaglig uddannelse, og “akademiske teorier siger mig ikke så meget,” forklarer Christina Barré.
Hun betegner sig selv som en “praktiker” - en, der lærer ved at gøre. 

“Da jeg startede mit eget bureau, Confetti CPH, i 2017, var det learning by doing. Jeg anede ikke, hvordan man oprettede et CVR-nummer eller skrev en faktura. Det hele var bare Googling og hårdt arbejde,” siger hun.

Confetti CPH begyndte som et enmandsprojekt, hvor Christina Barré fungerede som agent for fire af landets største influencere.
“Jeg havde brug for at arbejde tættere og mere strategisk med få store profiler i stedet for at håndtere et stort netværk af bloggere,” siger hun.

Christina Barré gik fra at arbejde hjemmefra til at opbygge et bureau med flere ansatte, kontor på Værnedamsvej og en portefølje af profiler, der talte nogle af landets største influencer-navne. 

“Det var en stejl læringskurve. Jeg skulle pludselig lære at drive en forretning, forhandle kontrakter, være chef og forstå økonomi,” siger hun.

Hun beskriver også de udfordringer, der fulgte i influencer-branchens første leveår. 

“I begyndelsen skulle vi overbevise virksomheder om, at influencer-marketing var en værdifuld vej at gå nedad. Det var en ny verden for mange, især de ældre mænd i lyseblå skjorter, som ofte sad på ledelsesgangene,” siger hun.

Branchen blev big business

Men da det vilde influencer-vesten efterhånden blev mere professionaliseret, takket være, at cases kunne fremlægges og ikke mindst data, der blev en kernekomponent, var der kortere til målet. 

“Da vi begyndte at få adgang til platformenes data, og der blev udviklet systemer til afrapportering, kunne vi dokumentere effekten af vores arbejde i form af reach og engagement. Det gjorde det meget nemmere at overbevise kunderne om værdien af influencer-marketing,” siger Christina Barré.

På få år voksede den danske influencer-branche fra at fylde ingenting til at være en naturlig del af virksomheders kommunikations- og marketing-indsats. 

I “Mediernes udvikling 2018” fra Slots- og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet kunne man for eksempel læse, at de 14 toneangivende selvstændige influencer-bureauer havde en samlet omsætning på mere end 100 millioner kroner. Det var noget mindre end radiokanalernes annonceomsætning - men større end biografernes. 
Og i 2023 viste en analyse fra Dansk Erhverv, at 37 procent af danskerne følger virksomheder eller influencers på sociale medier, mens Danmarks Statistik kom frem til, at “ni ud af 10 borgere brugte sociale medier i starten af 2023” - hvilke gjorde os til det SoMe-flittigste folk i EU.

Fra selvstændig til partner

Samme år - i 2023 - solgte Christina Barré sit bureau til kommunikationsbureauet FRIDAY, hvor hun indtrådte som partner. 

“Jeg følte, at Confetti CPH havde nået sit naturlige loft. Hvis jeg skulle tage det næste skridt, havde jeg brug for at omgive mig med dygtige mennesker, der kunne noget andet end mig,” siger hun.

Salgsprocessen startede, da hun selv tog kontakt til den ene af FRIDAYs stiftere. 

“Jeg formulerede en mail til Lars Bo Kirk, hvor jeg skrev: ‘I er de bedste til det I laver, jeg er den bedste til det jeg laver! Tænk, hvis vi giftede os med hinanden - hvad kunne vi så ikke skabe sammen?’” 

Hvad siger den tilgang om dig?
“Alt.”
Christina Barré slår en høj latter op, inden hun forklarer, at mailen blev starten på en række møder, der til sidst førte til en aftale, hvor Christina Barré og hendes team blev en del af FRIDAY.

Overgangen fra at være selvstændig til at arbejde i en større organisation var en udfordring. 

“Jeg har aldrig været den, der arbejder efter modeller og teorier. Så da jeg blev introduceret til SWOT-modellen for første gang siden gymnasiet, tænkte jeg: ‘What, findes den stadig?’”

I det hele taget har modeller og teorier ikke kvalt Christina Barré, der stadig er sprælsk og vild:  

“På vores første dag hyrede jeg et balkanband til at spille for hele kontoret. Det var mandag morgen, og folk var lidt forskrækkede, men også begejstrede. Jeg ville vise, at vi var kommet for at ruske lidt op i det hele” siger hun.

Data om målgrupper, deres ageren og tilstedeværelse på de respektive platforme, er afgørende - og måske mere end nogensinde, fordi mange oplever, at tiderne, hvor de sociale medier hjalp indholdet på vej, er forbi.

Christina Barré, partner, FRIDAY

Nu har du været en del af FRIDAY i halvandet år, så hvordan synes du så det er gået?

“FRIDAY er jo et bureau, der består af ekstremt dygtige mennesker, der rådgiver på højeste niveau inden for kommunikationsfaget, så det har været meget lærerigt, og jeg synes faktisk, vi lykkes virkelig godt med at udnytte de synergier, der ligger i at have så mange kompetencer samlet i huset, både kreativt og strategisk,” siger hun.

Christina Barré forklarer, at blandt andet det stadig mere fragmenterede mediebillede, hvor SoMe-verdenen er blevet flere medier rigere siden begyndelsen, og at det generelt er blevet sværere at trænge igennem til sine målgrupper, konstant udfordrer. 

Derfor er analysen af målgrupper, deres ageren og tilstedeværelse på de respektive platforme, data, der giver indsigter og dokumenterer gennemslagskraft helt afgørende - og måske mere end nogensinde, fordi mange oplever, at tiderne, hvor de sociale medier hjalp indholdet på vej, er forbi. 

Den udvikling er nok kommet for at blive - og den stiller nye krav til den rådgivning, som kunder efterspørger i dag. 

“Udover det kreative, søger mange af vores kunder hjælp til det strategiske arbejde i at komme ind til kernen af, hvad kundens forretning kan, hvor det er relevant at være til stede og overfor hvem,” siger Christina Barré. 

Klar til at ruske op

Christina Barré håber, at vi ser ind i en tid, hvor kommunikationsbranchen bliver mere mangfoldig og innovativ.  

“Min generation tør sætte spørgsmålstegn ved gamle strukturer. Og jeg tror på, at vi kan skabe mere kreative, mangfoldige og inkluderende arbejdspladser,” siger hun.

Men det er svært at ændre en eksisterende kultur?
“Ja, men jeg vælger at være optimistisk. Jeg tror på, at vi kan udfordre status quo og skabe en branche, der er mere menneskedrevet og åben for nye idéer,” siger Christina Barré.

Hun fortsætter:
“Jeg har altid været typen, der kaster mig ud i ting, også selvom jeg ikke ved, hvordan det vil ende. Jeg tror på, at hvis man arbejder hårdt og tør tage chancer, kan man skabe noget helt unikt.”
Måske skal årsagen til hendes optimisme findes i hendes egen karriere-udvikling:

“I dag er influencer-marketing en naturlig del af mange virksomheders strategi. Men vejen dertil har krævet hårdt arbejde og en masse overbevisning,” siger hun.

Om sin egen rejse fra amatørblogger til bureauboss siger hun: 

“Jeg har været med til at opbygge en branche fra bunden og præge dens udvikling. Det er jeg virkelig stolt af,” siger Christina Barré.

Christina Barré

Job: Partner i kommunikationsbureauet FRIDAY.
Alder: 35 år
Uddannelse: Salgsassistent, Mr. Harris i Lyngby. 
Stiftede Confetti CPH i 2017. Bureauet blev i 2023 købt af FRIDAY.

Mød Christina Barré og bliv klogere på kommunikationsarbejdet i 2025

Gå ikke glip af en ny mulighed for at blive opdateret på de nyeste tendenser og netværke med andre kommunikationsprofessionelle

DM Kommunikation inviterer dig til en spændende eftermiddag, hvor vi sætter fokus på to vigtige emner inden for kommunikationsfaget:

Hvordan når man sine målgrupper i en tid med kommunikations-overload?
Christina Barré, partner i bureauet FRIDAY og pioner i influencer-branchen i Danmark, deler sin ekspertise og erfaringer.

Kommunikatørernes arbejde og arbejdsliv under forandring
Konsulenterne Trein Møller, Lobna Taiybi og Ask Lehrmann fra DM Kommunikation præsenterer resultaterne fra DM’s K-fagsundersøgelse - Nordens største kortlægning af arbejdsmarkedet for kommunikation, sprog og marketingprofessionelle.

Det foregår den 29. april 2025 kl. 14:00 - 16:00 i Akademikertårnet, Lindevangs Allé 2, 2000 Frederiksberg

Arrangementet er åbent for alle.

Læs mere og tilmeld dig her

 

Seneste artikler

Læs alle artikler

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje