327
September
Download magasinMånedens foto: Skovens nye fjende
I Brasilien er lederen af landets institut for rumforskning blevet afskediget. Hans røde var at offentliggøre tal, der dokumenterer stigende skovrydning.
AAU-kræmmere slår til: Fik 260 Obama-billetter til halv pris
Gennem dygtigt købmandskab har AAU ’s rektor sparet universitetet for mange undrede tusinde kroner – og det luner i de ellers så økonomisk trængte tider.
Vis dit ph.d.-projekt: Jagten på forfatter begrebets 4.000 år gamle rod
I tusind år gamle lertavler med kileskrift leder ph.d.-studerende Sophus Helle efter grunden til, at vi begyndte at interessere os for, hvilke personer der skrev teksterne. Svaret begynder med en sumerisk prinsesse.
Internationale ph.d.er på KU knokler uden at få løn
Flere hundrede ph.d.-studerende på Københavns Universitet får ingen løn. mange af dem lever i stedet af minimale stipendier fra deres hjemland, som ekspert siger er på fattigdomsgrænsen i Danmark. TR kalder det for “slavelignende forhold”.
Kinesiske ph.d.-studerende lever minimalistisk og knokler løs
Forskerforum har snakket med seks kinesiske ph.d.-studerende på københavns universitet. de får ikke løn af universitetet, men må klare sig for et stipendium på ca. 10.000 kr. månedligt fra deres hjemland. de fortæller, at budgettet er stramt, men at det kan lade sig gøre at overleve.
Miljøprofessor trods trusler om retssag: En pligt at debattere
Stiig Markager har fået organisationen Bæredygtigt Landbrug på nakken, efter at han har udtalt sig om udledningen af kvælstoffer. men det er en kamp, han som forsker føler sig forpligtet til at tage.
Intet sagsanlæg, kun truslen
Et sagsanlæg skal presse Stiig Markager til at fremlægge dokumentation for sine påstande, forklarer Bæredygtigt Landbrugs direktør, Hans Aarestrup.
Manden, der ikke vil holde kæft
Bjarne Andresen har gennem sine 50 år som ansat på Københavns Universitet kæmpet for ordentlige arbejdsvilkår. Han erkender, at han tilhører en privilegeret generation, men nutidens unge forskere burde også selv sige fra og brokke sig mere, mener han.
Forsker på trods
Fysikeren Jesper Møller Grimstrup kan ikke slippe sin søgen efter en teori for kvantegravitation, selv om ingen i forskningssystemet vil støtte eller ansætte ham. nu har han skrevet en bog om at gå sine egne veje som forsker.
Kvote 2: Kloge børn eller kloges børn?
Politikerne ønsker en revidering af optagelsessystemet, men findes der overhovedet bedre alternativer? “I andre lande er de misundelige på vores optagelsessystem”, fortæller forsker, der advarer imod kvote 2-optag, der favoriserer elitens børn.