Spring menu over

Animal Science-kandidat: ”Jeg startede som en del af mink-krise-staben. Det blev selvsagt en stejl læringskurve”

Mette Møller Jensen
Susanne Kragholm, fagskribent, BIO
Del artikel:

Mette Møller Jensen arbejder i Fødevarestyrelsen med sygdomsovervågning, forebyggelse og bekæmpelse af husdyrsygdomme.

Mette Møller Jensen er uddannet i Animal Science og har siden november 2020 arbejdet i Fødevarestyrelsens Center for Dyresundhed. Her er hun med til at varetage den nationale sygdomsovervågning, forebyggelse og bekæmpelse af husdyrsygdomme.

Arbejdet indebærer bl.a. indberetning af sygdomsdata, kontakt med andre landes myndigheder og EU. Det handler også om kontakt og kommunikation med borgere og landmænd samt minister- og departementsbetjening.

Hvad kendetegner for dig en fagligt god dag?

Det er en dag, hvor man i samspil med sine kollegaer får spillet hinanden gode. Det gør man bedst ved at udnytte hinandens forskellige kompetencer og fagligheder – eksempelvis jurister og dyrlæger.

Hvordan gør du en forskel med dit arbejde?

Som nyuddannet startede jeg i Fødevarestyrelsen 10. november 2020. Jeg var fra starten en del af den mink-krise-stab, der blev oprettet i forbindelse med covid-19-udbruddet på landets minkfarme. Det blev selvsagt en stejl læringskurve.

En anden vigtig del af mit arbejde går ud på kontakt og involvering af interessenter ved sygdomsudbrud.
I forbindelse med udbruddene af fiskesygdommen IHN (infektiøs hæmatopoietisk nekrose) i sommeren og efteråret 2021 gik arbejdsopgaverne bl.a. ud på at oprette overvågningszoner omkring de ramte dambrug og lystfiskersøer samt at formidle retningslinjer og restriktioner til ejere og andre om, hvordan de skulle forholde sig i forbindelse med udbruddene.

I det arbejdet var vi i løbende tæt kontakt med akvakulturvirksomhedernes brancheorganisationer.

Vi arbejder meget fleksibelt i Center for Dyresundhed, og selv om fiskesundhed ikke er min primære afdeling, så hjælper vi til på tværs, når der opstår akutte situationer.

Hvad er fagligt dine tre vigtigste fokuspunkter for de næste år?

Som forholdsvis nyuddannet er det svært for mig at spå om, hvad fremtiden bringer, men kompetenceudvikling er helt klart mit største fokuspunkt. Jeg er forsat meget lærevillig og ivrig efter at dygtiggøre mig.

I 2022 er jeg startet i et nyt team – Hov/Klov – så det er også et stort fokusområde at sætte mig ind i de nye sagsområder og løfte i flok med mine kollegaer.

Er der en særlig person, der er en faglig inspiration for dig?

Jeg har svært ved at pege i en bestemt retning, men jeg har i mit liv mødt mange personer, der fagligt har inspireret mig. Det gælder både oplægsholdere på konferencer, undervisere på universitetet, mine medstuderende og nu mine kollegaer.

Generelt finder jeg mennesker inspirerende, når man kan mærke, at de brænder for det, de laver.
Hvordan holder du dig fagligt opdateret?

Mit arbejde giver store muligheder for, at jeg som medarbejder kan dygtiggøre mig igennem kurser og konferencer. Derudover holder jeg mig opdateret via forskellige tidsskrifter, faglige nyhedsbreve og nyhedsmedier.

Da jeg under studiet havde fokus på kvæg og nu primært arbejder med kvægsygdomme, gælder det medier som SEGES KvægNyt, Bovi, Landbrugsavisen, EFSA og Livestock Science Journal fra Elsevier. Derudover deltager jeg ved den årlige kvægkongres afholdt af Landbrug & Fødevarer.

Om Animal Science eller Husdyrvidenskab

På Animal science studerer man sunde og raske dyr samt deres præstationsevne i et livslangt perspektiv. Det kan være i forhold til produktionsdyr i landbruget, familiedyr, heste eller forsøgsdyr.

Studerende i husdyrvidenskab kan specialisere sig i alt lige fra bæredygtighed, ernæring, avl, genetik og dyreadfærd til produktionsstyring. Uddannelsen er på engelsk.

Kilde: KU.dk

Seneste artikler

Læs alle artikler

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje