Dansk Magisterforening

Magisterbladet nr. 6, 2020

Tema om coronakrise

Download magasin

Månedens gang på #SoMe

Magisterbladet har været på internettet og bringer her højdepunkter fra sommerens små og store retoriske kampe på de sociale medier.

6 gode råd til CV og ansøgning

Dit CV skal også målrettes. Du skal fremhæve de kompetencer og resultater i dine tidligere jobs, der er relevante for netop det job, du søger nu. Her er seks råd til det gode CV og den gode ansøgning.

Faste elementer

Corona har givet et mere fleksibelt arbejdsliv

Hjemsendelsens gave var en uventet og lynhurtig erfaring med hjemmearbejde og distanceledelse. Codan er blandt de første, der lader medarbejderne fortsætte med at arbejde hjemme, og det kan vise sig at være en klog beslutning, siger eksperter.

Coronakrisen rammer de nyuddannede

Ansættelsesstop og øget ledighed får konsekvenser for de mange dimittender, der er på vej ud på arbejds­markedet. Hos Danmarks Socialdemokratiske Ungdom frygter man, at krisen vil føre til en tabt generation. Men så galt behøver det ikke at gå, mener økonom.

Jeanette trodsede krisen og vandt

Nok betaler de en pris nu og de næste par år, men nyuddannede unge er ikke evigt fordømte på grund af coronakrisen, viser en undersøgelse af tidligere kriser. Men ulighed og marginalisering risikerer at vokse yderligere, siger eksperter.

Eksperterne er enige: Vi skal trykke på speederen, ikke bremsen

De økonomiske vismænd og en række organisationer mener, at samfundsøkonomien fortsat skal stimuleres med hjælpepakker, offentlige investeringer og en aktiv arbejdsmarkedspolitik. Men ordninger, der vedtages i en ekstraordinær tid, må ikke få permanent karakter, lyder advarslen samtidig.

Efter Arne er regeringen nødt til at se på dagpengene

Presset for at forbedre de udhulede dagpenge forsvinder ikke, når coronakrisen er ovre. Regeringen kan vinde tid med en aftale om tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet, vurderer politisk kommentator.

Tema om coronakrisen

Flere læser humaniora

Otte procent flere har søgt ind på en humanistisk bacherloruddannelse efter mange års faldende ansøgertal. Dimensioneringen betyder imidlertid, at der blot kommer to procent flere studerende.

Humanister vælter ind i små virksomheder

De seneste ti år er der sket en fordobling i antallet af små private virksomheder, som har ansat en humanist. Udviklingen punkterer myten om, at humanister kun søger job i store virksomheder og offentlige institutioner i de store byer, fortæller akademikerformand.

Kulturhumanister er mest populære i små virksomheder

Humanister med en uddannelse fra kulturområdet er særligt populære i små virksomheder, viser ny analyse. Marie Kjær har en lang videregående uddannelse i dramaturgi og oplevelsesdesign, og den baggrund blev vejen til en fastansættelse i en lille eventvirksomhed i Aarhus.

Tema om humanister

Kulturen er blevet dyrere

Billetprisen på landets museer er steget 42 procent på fire år, mens biografpriserne er steget 18 procent. "Fornuftig" udvikling, mener kulturkonsulent.

Lektoroprør: Væk med reglen om genbedømmelse

Et brev fra minister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har ikke beroliget 1.114 undervisere på professionshøjskolerne, der siden juni har skrevet under på en protest. De vil af med ny bestemmelse om, at lektorer, der bestod deres lektoreksamen før 2013, skal genbedømmes, hvis de skifter arbejdssted.

Medlemmer til MP: Stil krav om ordentlige arbejdsforhold

MP Pension er også arbejdsgiver i de selskaber, der investeres i. Det skal pensions­kassen have større fokus på, lyder opfordringen fra en håndfuld medlemmer.

Et job, der holder dig vågen om natten

Økonomien hænger ikke sammen, og sygefraværet er tårnhøjt. Det er svært at være forstander på Mændenes Hjem. Magisterbladet fulgte Ivan Christensen over tre intensive arbejdsdage, hvor han både blev kaldt uundværlig og beskyldt for bare at være medieliderlig.

De første fem år gør ondt

Over halvdelen af DM’erne i alderen 25-30 år havde inden coronakrisen symptomer på stress. Kvinderne er hårdest ramt. Det tager fem år for en akademiker i første job at komme til at føle sig som “et helt menneske”, siger ekspert.

Studerende stresser mere under corona

Stress er et stigende fænomen blandt studerende på landets universiteter, men færre har søgt professionel hjælp under lockdown.

Hver tredje mangler studiejob - og kampen bliver hårdere ...

Talrige analyser og undersøgelser peger på, at studiejob er den bedste vej til at finde job efter uddannelse, men hver tredje bachelor- og kandidatstuderende på landets universiteter har ikke et studiejob. Og kampen om studiejob bliver hårdere til efteråret.

Ph.d. Cup-vinderen studerer børn, der tæller på fingre

Et studie, der undersøger de mindste skoleelevers talforståelse, sikrede adjunkt og ph.d. Pernille Bødtker Sunde en 1.-plads i årets Ph.d. Cup. Det er første gang, at hæderen tilfalder den praksisnære forskning på en professionshøjskole.

Hjerteforeningen siger: Mål trivslen hver måned

Hjerteforeningen har i to år arbejdet aktivt for at forbedre medarbejdernes psykiske arbejdsmiljø. Direktør i Hjerteforeningen Anne Kaltoft opfordrer alle organisationer til at gøre det samme.

Nyheder