Dansk Magisterforening

Ny DM-direktør kommer fra den kommunale verden

”Jo større DM er, jo mere tyngde kommer vi med, når vi skal sikre medlemmerne ordentlige løn- og ansættelsesvilkår – og det er og bliver en kerneopgave”, siger Lau Svendsen-Tune, kommende direktør i DM. © Foto: Privat

Del artikel:

DM’s direktør per 1. januar 2022 hedder Lau Svendsen-Tune. Øverst på hans dosmerseddel står fusion, medlemsvækst og et skarpt fokus på kerneopgaven: akademikernes løn- og ansættelsesvilkår.

Det er en uhyre erfaren topleder fra den kommunale verden, der ved årsskiftet er udnævnt til administrerende direktør i DM.

Siden 2013 har Lau Svendsen-Tune været kommunaldirektør i Vordingborg, og sammenlagt har han over 20 års erfaring fra kommunale topposter.

”Jeg træder ikke helt hjemmevant ind i den her branche. Til gengæld er jeg nysgerrig, åben for dialog og fuld af respekt for de faglige organisationers rolle i det danske arbejdsmarkedssystem”, siger Lau Svendsen-Tune.

Til trods for et arena-skifte ser den 57-årige cand.scient.pol. mange lighedspunkter mellem sit nye job og det job, han forlader.

”Det er selvfølgelig en noget anden opgave at stå i spidsen for en organisation som DM end at lede en organisation med 4000 medarbejdere. Til gengæld kommer jeg med en stor erfaring fra samarbejder med borgmestre og kommunalbestyrelser i både Vordingborg, Hvidovre og Høje-Taastrup. Så jeg ved, hvad det indebærer at arbejde sammen med politikere og understøtte de demokratiske processer”, forklarer Lau Svendsen-Tune.

BLÅ BOG

  • Kommunaldirektør i Vordingborg Kommune 2013-nu

  • Kommunaldirektør, Hvidovre Kommune 2009-2013

  • Arbejdsmarkeds- og socialdirektør, Høje-Taastrup Kommune 2005-2009

  • Vicedirektør, sundhedsforvaltningen Københavns Kommune 2000-2005

  • Kontorchef i økonomiforvaltningen Københavns Kommune 1995-2000

  • Fuldmægtig Københavns Kommune 1992-1992

    Uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet

Et værn mod akademikerbashing

En vigtig opgave bliver fusionen mellem DM, JA (Jordbrugsakademikerne) og DSL (Danske Skov- og Landskabsingeniører), som efter planen skal være gennemført i 2024.

En anden vigtig opgave bliver at videreføre den vækststrategi, som hans forgænger Else Sommer har stået i spidsen for og som har resulteret i, at DM i dag organiserer mere end 60.000 akademikere.

”Jo større DM er, jo mere tyngde kommer vi med, når vi skal sikre medlemmerne ordentlige løn- og ansættelsesvilkår – og det er og bliver en kerneopgave”, siger den kommende direktør.

Akademikerne har også brug for en fagforening, der kan tale med stor vægt, fx når de højtuddannede kommer under angreb fra politikere og meningsdannere. Det har der været lidt for mange eksempler på i de senere år, mener han.

”Samtidig er jeg ikke i tvivl om, at DM’s medlemmer kommer til at gå foran med nye vinkler og humanistiske modsvar på nutidens samfundsudfordringer, fx på dagsordener som bæredygtighed, og på den måde går organisationen en enormt spændende tid i møde”, vurderer Lau Svendsen-Tune.

DM´s medlemmer kommer til at gå foran med nye vinkler og humanistiske modsvar på nutidens samfundsudfordringer, fx på en dagsorden som bæredygtighed

Lau Svendsen-Tune

Ingen vegetartvang

Han bor sammen med Christine ved søerne på Østerbro i København og har to voksne børn.

Når han holder fri, dyrker han sin interesse for kunst. Især kan han lide at finde de ”mindre kendte”, som er på vej op og give dem et skub ved at udstille deres kunst i hans eget hjem et par gange om året.

Selv om Lau Svendsen-Tune selv spiser vegetarisk mad mindst fire dage om ugen, vil han ikke tvinge kødfrie dage igennem i DM’s kantine.

”Så længe det giver god mening, er det svært at være imod, at ansatte skal have så stor en fleksibilitet i deres arbejdsliv som muligt. Det gælder også frokosten”, siger han.

Det er en mand med stort mod på nye typer af opgaver, der sætter sig i DM´s direktørstol 1. januar.

”Jeg kan sige så meget, som at der er meget andet end lønnen, der gør, at jeg ser meget frem til at starte i DM i det nye år”, siger Lau Svendsen-Tune.