Spring menu over
Dansk Magisterforening

Stor fyringsrunde: 43 mister jobbet i Uddannelses- og Forskningsministeriet

Uddannelses- og Forskningsministeriet

© Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Del artikel:

Tillidsrepræsentanterne har ikke fået nok tid til at se økonomioverblikket. Det gør processen dybt kritisabel, siger konsulent i Dansk Magisterforening.

I dag får 43 personer stukket en fyreseddel i hånden i forbindelse med en afskedigelsesrunde i Uddannelses- og forskningsministeriet. Størstedelen er akademikere.

Fyringerne sker på grund af faldende bevillinger til ministeriet, bl.a. som følge af omprioriteringsbidraget. Fyringerne fordeler sig på tre afdelinger:

  • Styrelsen for Forskning og Uddannelse (14 personer)
  • Styrelsen for Institutioner og Uddannelse (19 personer)
  • Departementet (10 personer)

Konsulent i Dansk Magisterforening Berit Krøyer Rasmussen beskriver processen som kritisabel.

”Der er nogle, der har kysset ægtefællen farvel om morgenen, taget på arbejde og kommer hjem med en fyreseddel. De har ikke haft noget tid til at forberede sig på, hvordan situationen kunne se ud, hvis de mistede deres job".

Tillidsrepræsentanterne har fået økonomioverblikket for sent, og har derfor ikke haft mulighed for at agere på den måde, de bør have mulighed for, siger hun.

”Det er på kant med samarbejdsaftalen, som ligger på det statslige område, hvor tillidsrepræsentanter skal have information parallelt med beslutningsprocessen".

Indkaldt til samtale i dag

De medarbejdere, der skal afskediges, vil i dag blive indkaldt til partshøringssamtaler.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har inden for det seneste år flyttet 46 årsværk til Svendborg og 46 til Odense som en del af den tidligere regerings udflytningsplan. Det er uklart, om nogle af de udflyttede medarbejdere er blandt de fyrede.

Direktør i departementet Henrik Brodersen udtaler som svar på kritikken: 

"Vi har valgt at gøre processen så kort som muligt, så medarbejderne ikke skulle gå og være bekymrede længere end højst nødvendigt. Tillidsrepræsentanterne er inddraget og har været hørt, som man skal på statens område og ifølge samarbejdsaftalen."