Dansk Magisterforening

Vil du have indflydelse i DM?

© Jacob Nielsen

Af Anna Dalsgaard
Del artikel:

Der er valg i DM i efteråret, og du kan stille op og være med til at bestemme retningen for DM. Opstillingsfristen er 14. september.

Har du stærke holdninger til løn- og ansættelsesforholdene på det akademiske arbejdsmarked, og har du lyst til at være med til at til at påvirke forholdene i den rigtige retning? Så har du muligheden nu.

DM afholder nemlig en række valg i efteråret, og frem til 14. september kan du melde dig som kandidat og være med til at bestemme DM’s politiske retning, uanset om du er ansat på det
offentlige eller private arbejdsmarked, er freelancer, studerende eller pensionist.

DM’s formand, Camilla Gregersen, mener, man skal stille op til DM’s politiske organer, hvis man brænder for at skabe gode vilkår i arbejdslivet for DM’s medlemmer, og der er gode muligheder for at få indflydelse på de rammer, som akademikerne arbejder under.

”DM’s medlemsvalgte arbejder med alt fra arbejdsmiljø til pejlemærker for god offentlig ledelse, vilkår på det private arbejdsmarked, uddannelsespolitik, ligestilling, digitaliseringens betydning for samfundet og meget andet”, siger Camilla Gregersen og fortæller, at man kan være med til at søsætte nye politiske indsatser, skabe arrangementer og danne netværk mellem medlemmerne.

”Jeg synes, vi har fået en god debatkultur, hvor vi udvikler idéer og visioner sammen - så kom og vær med til det”, siger hun.

Du kan stille op til flere forskellige poster
Der skal både vælges formand, hovedbestyrelse og bestyrelser for de politiske sektorer, som er DM Offentlig, DM Privat og Selvstændige, DM Viden samt DM Leder og DM Studerende. Herudover skal der vælges bestyrelser for Landsklubben for Professionshøjskoler og Erhvervsakademier og Landsklubben for Selvstændige og Freelancere og Pensionistsektionen.

Inden man stiller op, mener Camilla Gregersen, det er en god idé at tale med en, der allerede er medlemsvalgt i DM for at få en bedre fornemmelse af, hvad der ligger i det.

”Det er også en god idé at tale med sin arbejdsgiver, hvis man har sådan en, for at høre, om arbejdspladsen kan bakke op om, at man nogle gange kan gå til et møde i arbejdstiden”, siger Camilla Gregersen, som mener, man selv har indflydelse på, hvor meget opgaven fylder.

”Nogle er aktive i forhold til mange forskellige dagsordener, mens andre fokuserer mere på et enkelt område, som de brænder særligt meget for. Der skal være plads til begge måder at være medlemsvalgt på”, siger formanden.

Valgperioden kan blive kortere denne gang
Valgperioden er tre år, men denne gang skal man være opmærksom på, at der foregår et udviklingsarbejde i DM med den overordnede hensigt at skabe et nyt DM, der formår at skabe mere engagement og identifikation hos medlemmerne. Arbejdet vil muligvis føre til et forslag til kongressen i maj 2019 om en ny politisk struktur og nye vedtægter for DM.

Hvis der på kongressen vedtages en ny politisk struktur, kan det betyde, at der skal afholdes nyvalg til den nye struktur i løbet af 2019.

Derfor skal man som kandidat til valgene være opmærksom på, at valgperioden denne gang kan blive kortere end de tre år, den plejer at vare. Omvendt betyder det, at man får mulighed for at påvirke, hvordan det nye DM kommer til at se ud.

Hvis du er interesseret i at stille op, skal du oprette dig som kandidat her under, hvor du også kan læse mere om valgene: