Dansk Magisterforening

Tillidsfolk råber op: Vi i fagbevægelsen må kæmpe mod besparelser

Af Pernille Siegumfeldt og Troels Kølln
Del artikel:

"Staten må genoverveje de fortsatte besparelser, tage konsekvensen af kvalitets forringelserne og fjerne disse", skriver DM-tillidsrepræsentanter fra professionshøjskoler og erhvervsakademier i en fælles udtalelse, der er blevet enighed om på landsmødet i dag.

Flere professionshøjskoler har allerede været gennem nedskæringer, der har betydet omfattende reduktioner i personalet - og der er flere på vej som konsekvens af regeringens årlige besparelser på to procent. Det får nu DM's tillidsrepræsentanter på professionshøjskoler og erhvervsakademier til at råbe op i en fælles udtalelse, der er underskrevet af deltagerne på TR-landsmødet i Vejle i dag.

"Vi ser os nødsaget til at gøre opmærksom på, at konsekvensen af statens nedskæringer er, at kvaliteten af uddannelserne er forringet. Da vi uddanner fagprofessionelle til velfærdsstaten, bl.a. pædagoger, lærere, sygeplejersker og socialrådgivere, vil denne statslige besparelse på uddannelsesområdet betyde et fald i kvaliteten hos de fagprofessionelle udøvere i velfærdsstaten", skriver de.

"Vi mener, at staten må genoverveje de fortsatte besparelser, tage konsekvensen af kvalitetsforringelserne og fjerne disse. Samtidig må vi, som ansatte på professionshøjskolerne og erhvervsakademierne samt som medlemmer af fagbevægelsen, arbejde for at få fjernet besparelserne", slutter det åbne brev.

LÆS OGSÅ: ”Skal jeg tale med banken? Må jeg gå fra hus og hjem? Hvor er der jobåbninger?"

UCC har for nyligt varslet besparelser, der kan medføre afskedigelser af omtrent 40 ansatte. Og det er noget, der skaber bekymring for ikke bare medarbejderne på lige den arbejdsplads, men for ansatte i hele landet. Det forklarer Hans Koch, der er lektor og tillidsrepræsentant på Metropol, til Magisterbladet.

"Vores udtalelse kommer i kølvandet på seneste masseafskedigelse på UCC, men vores bekymring går bredere end det. Med de to procents besparelser vi kan se den udhuling i kvaliteten som er sket den 2015. På den lange bane får det betydning for kvaliteten af den arbejdskraft vi leverer til velfærdssamfundet", siger Hans Koch .

"Uddannelsesbesparelserne rammer ikke kun os, der arbejder på professionshøjskolerne - de rammer aftagerne; skolerne, institutionerne, dagtilbuddene".