Spring menu over
Dansk Magisterforening

Erhvervsliv og humanistiske forskere skal samarbejde om innovationsløft

Del artikel:

Et tættere samarbejde mellem de humanistiske videnskaber og erhvervslivet skal styrke innovationen i små og mellemstore virksomheder.

Danske virksomheder har brug for en dybere viden om kunst, kultur, historie, filosofi og sprog, hvis de skal styrke deres innovationsprocesser.

Det mener Industriens Fond, der netop har valgt at støtte et storstilet forskningsprojekt med otte millioner kroner.

Frem mod 2020 skal projektet HumanImpact knytte humanistiske forskere fra Københavns Universitet tættere sammen med primært små og mellemstore danske virksomheder. Ideen er at trække folk med specialiseret viden om kulturelle strømninger og adfærdsmønstre ind i miljøer, de ikke normalt samarbejder med.

”Håbet er, at projektet kan løfte og udvide innovationskapaciteten og skubbe til udviklingen af nye produkter og services,” siger Mads Lebech, der er administrerende direktør i Industriens Fond, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Mød virksomheden, som har lavet en millionforretning ud af at skabe fremtidens vækst med værktøjer fra humaniora og socialvidenskaben

Forskere og erhvervsliv skal bevise, at Industriens Fond har ret
Forskningsprojektet involverer Københavns Universitet (KU), Dansk Erhverv, Dansk Industri og Symbion, som er et kontorfællesskab for nye startups.

Ulf Hedetoft, der er dekan på det humanistiske fakultet på Københavns Universitet, ser store perspektiver i det kommende samarbejde.

”Det er jo et fantastisk projekt, som for første gang skal dokumentere, at der kan og bør skabes en meget tættere sammenhæng mellem humanistiske kompetencer på den ene side og erhvervslivets innovationsbehov på den anden”, siger Ulf Hedetoft.

Industriens Fond har set potentialet – nu er det op til samarbejdsparterne at bevise, at fonden har ret, siger KU´s dekan.

”Det er en sag, der ligger os meget på sinde, og et projekt, vi forventer os meget af, både i forhold til den vidensmæssige og beskæftigelsesmæssige effekt”, uddyber Ulf Hedetoft.

DM: HumanImpact viser, at der er brug for akademikere i det private erhvervsliv
Ifølge DM´s formand Camilla Gregersen går det godt med at skabe nye jobåbninger for akademikere, ikke mindst i det private erhvervsliv.

Derfor ser hun store perspektiver i, hvad der kan komme ud af samarbejdet mellem KU, Dansk Erverv, Dansk Industri og Symbion.

”Og HumanImpact et godt eksempel på, hvordan det private erhvervsliv for alvor har fået øjnene op for akademikernes betydning for fremtidens opgaveløsninger”, siger Camilla Gregersen.