Spring menu over
Dansk Magisterforening

Det vrimler med mænd i Allinge

Del artikel:

For tredje år i træk er kønsfordelingen på folkemødet pilskæv. 65 procent af debattørerne er mænd, viser tal fra Kvinfo.

Mændene sidder tungt på taburetterne i teltene på havnen i Allinge, når Folkemødet starter i dag.

KVINFO har opgjort, at 65 procent af alle debattører er mænd og kun 34,6 procent på mødet er kvinder. Den skæve kønsfordeling sker til trods for, at det samlede antal debatter er steget i de tre år, KVINFO har lavet sine statistikker.

KVINFOs direktør Nina Groes mener, det er et demokratisk problem.
"Har kvinder virkelig kun halvt så meget som mænd at byde på, når organisationer, institutioner og politikere mødes for at diskutere Danmarks Fremtid”? spørger Nina Groes i KVINFO´s nyhedsbrev.

Ligestilling i år 2119
Kun, når det gælder de mere ”bløde emner” som fx omsorg og socialpolitik, er 50 procent af paneldeltagerne kvinder. Og et enkelt emne, der er genstand for 14 arrangementer, kan samle 70 procent kvinder. Det er debatter om ligestilling.

”Fortsætter vi med samme hastighed vil kvinderne have samme taletid som mændene i år 2119. Det er et problem, der kræver konstant opmærksomhed og som ikke ændrer sig af sig selv”, konstaterer Nina Groes.

Dansk Magisterforening, der også har ligestilling højt på sin politiske agenda, har sendt seks politikere afsted til Folkemødet på Bornholm. Blandt dem er der dobbelt så mange kvinder som mænd.


På Folkemødet på Bornholm er blot hver 3. debattør kvinde. Foto: Søren Svendsen.