Dansk Magisterforening

Hav en god sommer: Her er lidt sommerferielæsning fra Magisterbladet

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

Redaktionen har sat sig ned og fundet de bedste og mest læseværdige historier frem fra det første halvår af 2016. På den måde er der lidt godt læsestof at varme sig på, indtil vi vender stærkt tilbage 1. august. Nu går akademikerbladet.dk nemlig på sommerferie.

Sommerferie betyder for de fleste ekstra tid med familien, men også plads til fordybelse og indsigt, som nogle gange kan være svært at nå i en travl hverdag med fast arbejde, (måske) små børn og en række andre forpligtelser.

Men bare rolig, du skal ikke selv trawle akademikerbladet.dk igennem for at finde vores bedste historier. Det har vi fra redaktionens side selvfølgelig gjort for dig (men du er selvfølgelig altid velkommen til selv at lede videre, når du er nået igennem vores liste).

Vi har valgt at dele vores historier ind i tre overordnede kategorier; guides (altså en form for hjælp til selvhjælp), inspirerende, rørende eller spændende personhistorier, og endelig får du muligheden for at få lov til at dykke ned i nogle af vores mest slagkraftige temaer fra det første halvår af 2016.

Den første historie, som samtidig også er den mest læste historie på akademikerbladet.dk i 2016, kan du bruge til at finde ud af, om de har de kvalifikationer, som arbejdsmarkedet har brug for om bare fem år: 'Her er de 10 ting, du skal kunne i fremtiden'.

Bliv inspireret og spejl dig selv i nogle af de personlige temaer, der har fyldt meget i 2016:
  1. 'Bluffer du?' handler, med udgangspunkt i historien om 26-årige Kimie Jensen, om, at mange akademikere føler, at de ikke er gode nok. At de bluffer. Men omverdenen, og dermed også deres arbejdspladser, opfatter dem som kompetente og værdifulde medarbejdere. Vi har kigget nærmere på det såkaldte "imposterfænomen".
  2. "SU'en har gjort min drøm mulig" giver muligheden for at dykke ned i, hvad det ville betyde for især studerende, hvis forældre ikke har en videregående uddannelse, hvis man skærer i SU'en. Isabella Troensegaard er ikke i tvivl: Hun ville have haft meget sværere ved at tage en uddannelse, hvis adgangen til SU på kandidatdelen blev sløjfet.
  3. "Der er brug for magistre, hvis Danmark skal klare sig i den globale konkurrence" dykker ned i det skisma, der nogle steder er mellem de traditionelle humanisters reelle værdi for samfundet, og den måde, som det omkringliggende samfund oplever humanioras bidrag til verden. Rune Kier, der er antropolog og prisvindende taleskriver, er ikke i tvivl om, at der er brug for magistre til at fortælle verden, hvorfor de skal købe de produkter, som dem med mere tekniske uddannelsesbaggrunde ofte opfinder.
Vores mest læste guides kan give dig nyt perspektiv og forklare, hvordan du fx finder balancen mellem job og privatliv:
  1. Skab balance mellem job og privatliv: Her får du seks gode råd til, hvordan du bedst kan jonglere dine karriereambitioner og samtidig have et meningsfuldt privatliv, når du ikke er på arbejde. Rådene får du af en erfaren karriererådgiver fra Dansk Magisterforening og en selvstændig worklifecoach.
  2. Sådan søger du ønskejobbet - uopfordret: Vejen til drømmejobbet går langt fra altid gennem traditionelle jobopslag efterfulgt af indtil flere samtalerunder. Derfor kan det være en god idé at søge dit drømmejob uopfordret. Det har vi talt med to erfarne karriererådgivere om, som i artiklen giver seks gode råd til, hvordan du griber processen an.
  3. Sæt skub i karrieren med LinkedIn: Er du i tvivl om, hvad du kan få ud af at gå all in på LinkedIn? Så tøv ikke med at følge disse to skarpe karriererådgiveres seks slagkraftige råd til, hvordan du kan bruge LinkedIn til at sparke gang i karrieren.
Dyk ned i Magisterbladets tre mest slagkraftige (og læste) temaer fra 2016:
  1. Nogle gange skal man dykke ned bag den gængse diskurs i en debat. Det gjorde vi, da vi kiggede nærmere på den såkaldte "ekspertgruppe", som var nedsat af den private tænketank Axcelfuture. Det blev til historien 'Magtfuldt netværk indtog forsiden', der kigger nærmere på, hvem de såkaldte eksperter er, og hvad de tidligere har udtalt om fx SU, som ekspertgruppen blandt andet anbefalede at skære i. God læsning!
  2. På samme måde gik vi også modsat, da beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen proklamerede, at danskerne skal arbejde mere. Det blev til historien 'Arbejd, arbejd, arbejd - nej tak', hvor vi spurgte danskerne, som i stedet for formaninger om at arbejde mere bad om politikere med visioner.
  3. Men vi vil også gerne fortælle de nye, spirende fortællinger. Derfor satte vi os tidligere på året for at afdække anslaget til en bevægelse, der vil bekæmpe racisme og diskrimination på de danske universiteter, som man også har set det på amerikanske universiteter de senere år. Det blev til historien 'De tæller gamle hvide mænd', som går bag bevægelsen og sætter det hele ind i en større kontekst.

Hav en god sommer - vi er tilbage 1. august med nyheder, debat og inspiration til dit arbejdsliv.