Dansk Magisterforening

Ribe Jernin­dustri vinder Akademiker­prisen

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

Den vestjyske stålvirksomhed, som er Danmarks største fabrikant af radiatorer og konvektorer, får den nystiftede Akademikerpris for at have skabt succes i virksomheden på baggrund af akademisk arbejdskraft.

Det er god business at ansætte akademikere.

Det viser en analyse fra Damvad Analytics. Men også i Ribe har de mærket, hvad akademisk arbejdskraft kan gøre for en traditionel produktionsvirksomhed.

Ribe Jernindustri blev onsdag aften hædret med den nystiftede pris Akademikerprisen, som Akademikernes A-Kasse har stiftet for at sætte fokus på alt det gode, som akademikere kan gøre for virksomheder på alle niveauer.

"Det er en fornøjelse at hylde en virksomhed, der i den grad har turdet satse på højtuddannet arbejdskraft. Ribe Jernindustri vinder prisen for sit globale udsyn, sit mod til at tænke nyt og ikke mindst for at have skabt succes i virksomheden på grund af akademisk arbejdskraft", siger Allan Luplau, bestyrelsesformand i Akademikernes A-Kasse.

Stor glæde i Ribe
Prisen og præmien på 100.000 kroner til at skabe yderligere vækst i virksomheden blev uddelt i Carlsbergs festlokaler af Allan Luplau og Carlsbergfondets formand, Flemming Besenbacher.

Udover Ribe Jernindustri var også Elverdal A/S, Hafnia Tankers ApS og Universal Robots nomineret til prisen, fordi de på forskellige måder formår at omsætte akademisk arbejdskraft til vækst i deres virksomheder.

Hos Ribe Jerindustri er de stolte over, at deres satsning på at bruge akademisk arbejdskraft til eksempelvis at lave specialudviklede radiatorer til hospitaler har givet resultater på bundlinjen og nu udmønter sig i Akademikerprisen.

"Vi er benovede, beærede og berørte, fordi der er nogen, der har opdaget os. Vi er simpelthen så glade for at have fået Akademikerprisen", forklarer administrerende direktør i Ribe Jernindustri, Michael Boel Olesen.

LÆS OGSÅ: Akademikere hæver bundlinjen

Akademikere skaber vækst

Ribe Jernindustri var ude i en turbulent tid fra 2004 til 2013, hvor man begyndte at ansætte akademisk arbejdskraft til at hjælpe med at vende udviklingen. Og erfaringerne har forplantet sig i hele virksomheden, forklarer Michael Boe Olesen.

"Vi har erfaret, at akademikere skaber vækst. Og alle faggrupper i virksomheden har opdaget, at potentialet for hele virksomheden er større, når vi samarbejder med akademikere", siger stålvirksomhedens administrerende direktør.

Netop de erfaringer er en af hovedårsagerne til, at Akademikernes A-Kasse har valgt at stifte prisen. Så både akademikere og potentielle arbejdspladser får øjnene op for hinanden.

"Det gavner hele arbejdsmarkedet, når en virksomhed ansætter en akademiker. Så på den måde kan man sige, at højtuddannede og faglærte ikke er hinandens modsætninger. Faktisk er de hinandens forudsætninger", pointerer Allan Luplau.


De glade vindere fra Ribe Jernindustri ses til venstre, mens det fra højre er Allan Luplau, bestyrelsesformand i Akademikernes A-Kasse samt Flemming Besenbacher, Carlsbergfondets formand. Foto: Bart Dabrowski.