Dansk Magisterforening

Esben Lunde: Jeg er ikke en CV-fusker

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

Uddannelses- og forskningsministeren nægter at kommentere på gammelt læserbrev og afviser, at diverse personsager skulle have noget på sig.

"Jeg har altid haft ordentlighedskriterier for mit arbejde og været meget obs på, hvordan tingene fungerer, og at jeg har overholdt de regler, jeg skulle. Så på den måde er det underligt at se sig selv fremstillet som CV-fusker, når der stort set ikke er noget, der kunne ligge mig fjernere. Men det er jo det, man må stå model til i det her job".

Sådan svarer Esben Lunde Larsen (V) blandt andet, da Metroxpress spørger ham, hvordan han har været påvirket af den række af personsager, som startede med, at Ekstra Bladet og ForskerForum skrev, at ministeren fuskede med sit CV.

Siden har været beskyldt for at blande egne og politiske interesser sammen på et samråd, hvor han spurgte ind til et afslag om at placere nogle vindmøller, som hans familie har interesse i, tæt på en lufthavn.

Stauning-sagen
Derudover har uddannelses- og forskningsministeren også været en tur gennem mediemøllen, fordi han angiveligt skulle have været indblandet i en sag, hvor menighedsrådet i Stauning forsøgte at presse en præst ud af sit embede.

Ministeren har dog konsekvent nægtet at forholde sig til sagen.

"Det er for at sige, at det, jeg som ung teologistuderende har skrevet, kommer ikke mit ministerembede ved", siger han til Metroxpress.

CV-sagen
Det har dog fyldt klart mest, at han angiveligt skulle have fusket med sit CV. Han forklarer, at det overrasker ham, at der kom en sag ud af det.

For han har med egne ord ikke tænkt over, at det, at han skrev i sit CV på Folketingets hjemmeside, at han blev "cand.theol., Københavns Universitet, 2001 til 2008" skulle være et tegn på, "at alt skulle være foregået på Københavns Universitet".

En af grundene til, at det blev sag, er, at det andet sted, som han tog en stor del af sin bacheloruddannelse, har en meget snæver fortolkning af biblens ord. Hvilket ifølge flere harmonerer dårligt med den kritiske læsning af biblen, der fordres af de studerende på teologistudiet på Københavns Universitet.