Dansk Magisterforening

Serie: Bengt Holsts gyldne øjeblik

Del artikel:

I en serie på akademikerbladet.dk har vi sat en række interessante magistre stævne for at finde ud af, hvorfor de er endt der, hvor de er i dag.

En mentor, der sagde de forløsende ord, som ledte forskeren, erhvervskvinden eller kulturmennesket på rette spor.
En faderfigur, en rådgiver eller lignende, der med en handling eller ved at dele en vigtig erfaring hjalp uddannelses- og karriereveje godt på vej. Hvornår så du lyset? Det spørger Akademikerbladet.dk. en række fremtrædende magistre om. Her er svaret fra Bengt Holst, den videnskabelige direktør i Københavns Zoo, som blev verdenskendt, da han tappert forsvarede de videnskabelige årsager til, at Zoo var nødt til at dræbe giraffen Marius i 2014:

”Som barn fik jeg en bog om regnormenes liv. En hel bog, der ikke handlede om andet. At man kunne finde ud af så meget om et lille bitte dyr fascinerede mig dybt.  Min far lå hver dag, når han kom hjem fra arbejde, og rodede i haven. Han vidste intet om, hvad han fandt i jorden, men det smittede, at han begejstret kom og viste mig alle billerne. Min skæbne blev endeligt beseglet i 1.g., da Sporring, min fantastiske lærer på Virum Statsskole, tog mig og min klasse med til Læsø i tre dage. Vi undersøgte vandhuller, planter og dyr. Vores feltstudier var fuldstændigt renset for teorien bag, men oplevelsen var berusende. Min interesse for adfærdsbiologi hos alt fra kakerlakker til elefanter udviklede sig undervejs i mine studier. Et studie i Zoo af pingvinernes aktiviteter omkring fodringstidspunkterne var min adgangsbillet til den første stilling, haven slog op som videnskabelig assistent i 1983. Bent Jørgensen, som var direktør dengang, var ikke bange for at sende mig ud til alverdens begivenheder som repræsentant for zoo, selv om jeg bare var en grønskolling. Det voksede jeg af.”