Spring menu over
Dansk Magisterforening

FTF og DM roser ny aftale

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

Både FTF og Dansk Magisterforening er glade for stole dele af den nye aftale om supplerende dagpenge, som regeringen har indgået med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

De to formænd fra henholdsvis FTF - paraplyorganisationen for en lang række fagforeninger herunder bl.a. Politiforbundet, Dansk Socialrådgiverforening og Dansk Sygeplejeråd - og Dansk Magisterforening (DM) er overordnet positive over for den ny aftale om supplerende dagpenge, som regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti netop har indgået.

Mens Bente Sorgenfrey, FTF's formand, fokuserer mest på, at aftalen giver et "positivt incitament" til at tage job af kortere varighed, så er Camilla Gregersen, DM's formand, især glad for, at de supplerende dagpenge også frem over skal regnes i uger, da det kan være en god indgang til arbejdsmarkedet for DM's medlemmer.

"Det er rigtig godt, at de supplerende dagpenge fortsat skal regnes i uger. Det ville være ærgerligt, hvis man skulle bruge en hel måneds dagpenge, hvis man reelt kun har brug for nogle få dage", siger hun til akademikerbladet.dk.

LÆS OGSÅ:
Få overblikket over, hvad den ny aftale om supplerende dagpenge betyder

DM: Vigtigt at understøtte fleksibelt arbejdsmarked
Camilla Gregersen forklarer, at det er vigtigt at hjælpe dem, der står i en situation, hvor det er nødvendigt at gøre brug af de supplerende dagpenge.

Derfor har hun i sin egenskab af formand for DM sammen med en række andre fagforeninger forsøgt at presse på for at få forbedret reglerne for supplerende dagpenge. Og især muligheden for at forlænge perioden har betydet meget i den proces.

"Jeg er glad for, at der er blevet lyttet til vores argumenter. Vi havde selvfølgelig helst set, at man kunne forlænge perioden til 52 uger, men vi er meget tilfredse med, at den kan forlænges med 12 uger. Det er vigtigt, at vi understøtter dem, der arbejder på et fleksibelt arbejdsmarked", forklarer hun.

AC: Hvad med de selvstændige og atypisk ansatte?
Jakob Brandt, vicedirektør i Akademikerne - paraplyorganisationen for en lang række akademiske fagforeninger - roser aftalen om supplerende dagpenge, men bruger lejligheden til at sætte fokus på den såkaldt "lille dagpengekommission", der skal se på vilkårene for de selvstændige og atypisk ansatte.

"Dette arbejde er utrolig vigtigt for Akademikerne, da en meget stor andel af de højtuddannede ikke længere arbejder i traditionelle fastansættelser. Og der er brug for at arbejdsgruppen kommer i gang nu, så de anbefalinger, der kommer, kan træde i kraft sammen med det nye dagpengesystem", understreger han.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen har tidligere på måneden fortalt akademikerbladet.dk, at arbejdet med netop at se på selvstændiges vilkår begynder efter nytår.

LÆS OGSÅ: Minister vil have dagpengeløsning for selvstændige