Dansk Magisterforening

Flertal afvi­ser Jelved-løsning for ordnet.dk

Af Lisbeth Ammitzbøll
Del artikel:

”En halvvejs løsning” og ”en omvendt Bomholt”. Kulturminister Marianne Jelveds forslag om midlertidige bevillinger til den nødstedte sproghjemmeside ordnet.dk møder protester. DF, V og K fastholder deres beslutningsforslag om en varig løsning. Enhedslisten vil stemme for.

Kulturminister Marianne Jelved foreslår midlertidige bevillinger i 2014 og 2015 som løsning på de økonomiske problemer, der har ramt sproghjemmesiden ordnet.dk efter afslag på tipsmidler.

Ifølge et svar fra Marianne Jelved til Folketingets kulturudvalg vil kulturministeren afsætte en halv million kroner i 2014 og 900.000 kroner i 2015. Derefter skal Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, som driver ordnet.dk, ifølge Jelved selv finde pengene fra de finansbevillinger, som selskabet modtager.

 ”Halvvejs løsning”
Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen er ikke tilfreds med ministeren svar. Det var Alex Ahrendtsen, der i december sidste udløste et samråd, hvor kulturministeren lovede at løse spørgsmålet om den fremtidige drift af ordnet.dk.

”Ministerens udmelding har ikke løst problemet, og derfor fastholder vi beslutningsforslaget. Jeg forventer, at Enhedslisten står ved sit tilsagn, så vi kan få en løsning, der holder”, siger Alex Ahrendtsen.

Dansk Folkeparti står sammen med Venstre og Konservative bag et beslutningsforslag, der pålægger regeringen at ”bidrage til den fortsatte drift og udvikling af danskernes digitale ordbog” med 1,2 millioner kroner årligt fra tipsmidlerne.

Kommer forslaget til behandling i Folketingssalen, er det sikret flertal. Ligesom DF, V og K ønsker også Enhedslisten en bedre løsning på ordnet.dk’s økonomi.

”Jelveds forslag er en halvvejs løsning, for hvad sker der efter to år? Det er ikke godt nok,” siger Enhedslistens kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr.

”En omvendt Bomholt”
Heller ikke Det Danske Sprog- og Litteraturselskab er glad for Jelveds forslag, der indebærer en direkte prioritering af selskabets bevillinger. Kulturministeren varsler, at hun vil skrive det ind i bevillingsteksten, at midlerne fra finansloven blandt andet skal drive ordnet.dk.

”Ministerens forslag løser ikke ordnet.dk's økonomiske situation på længere sigt”, forklarer Lasse Horne Kjældgaard, der er direktør i Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.

”Det er kun en midlertidig nødløsning. Efter 2015 vil vi igen mangle midler til at drive projektet. Til den tid vil ministeren give os pålæg om at videreføre projektet - uden at give os penge til det. Det svarer til at bytte om på verberne i kulturminister Bomholts gamle motto: "nok støtte, men ikke styre" bliver til "nok styre, men ikke støtte", siger Lasse Horne Kjældgaard.

Ordnet.dk holder sig i dag økonomisk flydende med en redningskrans fra Carlsbergfondet i form af en ekstraordinær bevilling på en million kroner.

Læs også:

Stadig kun ord fra Jelved til Ordnet.dk

Ordnet.dk vinder pris for app