Dansk Magisterforening

Små fag skal ikke lukkes

Del artikel:

Det er ikke rigtigt, at Kvalitetsudvalget vil nedlægge små fag, fastslår udvalgets formand Jørgen Søndergaard.

Det er en misforståelse, når KU’s rektor Ralf Hemmingsen læser Kvalitetsudvalgets anbefalinger om færre og større udbud af uddannelser som en trussel mod eksistensen af en række små universitetsfag. Det siger udvalgets formand Jørgen Søndergaard.
”Små fag, der ikke kan lægges sammen med andre, skal fortsat udbydes, men kun ét sted i landet”, fastslår Jørgen Søndergaard. ”Vi siger, at hvis fag har under 60 studerende på landsplan, så skal de samles. Der er et hav af fag, hvor det samme fag udbydes mange forskellige steder, og hvor der en del steder er under 30 studerende. Man bør derfor blive enige om, at de ikke skal udbydes fem steder, men blot to eller tre steder”, siger han.

I fredags gav Ralf Hemmingsen ellers udtryk for, at Kvalitetsudvalgets anbefalinger vil betyde, at flere små fag vil forsvinde. ”Fag under 30 optagne skal sammenlægges eller lukkes. Det ville fx indebære, at Østeuropa, Polen, Indien, Mellemøsten, Korea og Rusland skulle udgå. Meget visionært! Håber fornuften vil sejre, også hos vores minister og i Folketinget”, lød det fra Ralf Hemmingsen i en kommentar til Universitetsavisen.

Idéen om at samle de små fag hilses velkommen af DM’s formand Ingrid Stage. ”Jeg tror, det er fornuftigt at lægge små fag sammen og på den måde sikre, at der er reelle studiemiljøer og faglige netværk”, siger Ingrid Stage til dm.dk.