Der findes en række jobportaler: få overblik over hvilke som eksisterer, og hvilke skal du bruge

I forbindelse med dit studie kender du sikkert studerendeonline.dk, som er Danmarks største jobportal for universitetsstuderende. Her finder du et bredt udvalg af studierelevante studiejob, spændende praktikpladser og nye studieprojekter til din uddannelse.

Du finder også en lang række stillinger på jobnet.dk, herunder alle statslige job.

Du kender sikkert også jobindex.dk og stepstone.dk, men der findes også mere specialiserede portaler.

Universiteterne samarbejder med Graduateland og Careerland

Graduateland er Europas største karriereportal for studerende og nyuddannede. Opret en profil og søg blandt 150.000 job, internships og graduateprogrammer.

Careerland er også et godt bud. Careerland er et karrierenetværk for professionelle, hvor du kan møde din næste arbejdsgiver.

Universiteterne har også deres egne jobportaler, hvor du både kan finde jobs og projektsamarbejder:

Ballisager

Konsulenthuset Ballisager har ved rekrutteringsanalyser dokumenteret, at ca. 2/3 af virksomhederne bruger opslåede stillinger som én blandt flere rekrutteringskanaler ved deres seneste ansættelse. Ballisager har derfor samlet et overblik over 19 generelle jobdatabaser, som både er interessante for virksomheder, der leder efter en kommende medarbejder, og for jobsøgere.

Ballisager: 19 jobportaler til din jobsøgning
Hent Ballisagers rekrutteringsanalyse

Inden du kaster dig over de forskellige jobportaler, kan du i Ballisagers oversigt få et overblik over, om de enkelte jobdatabaser har hhv. en cv-database og en Jobagent. Derudover har de sorteret databaserne alt efter, hvor mange opslåede stillinger de pågældende databaser havde på samme vilkårlige december-dag i 2016. Her følger en kort forklaring på de to begreber:

Cv-database: De fleste jobportaler har en cv-database, hvor jobsøgere kan uploade cv’er, som virksomheder kan kigge igennem, når de skal finde deres næste medarbejder. Rekrutteringsanalysen 2016 viste, at 9 procent af virksomhederne brugte den type eksterne cv-databaser ved seneste ansættelse.

Jobagent: En automatisk funktion, der jævnligt (typisk dagligt) sender dig mails med opslåede stillinger. Du bestemmer arbejdsområde, funktion og evt. geografi for disse stillinger.

DM's jobportal

På DM’s jobportal finder du jobannoncer indenfor naturvidenskab, samfundsfag og humaniora, og jobportalen retter sig både til det offentlige og det private erhvervsliv.