Faglige fordele med dit medlemskab

DM og MA

© Dennis Morton

Del artikel:

Som medlem af DM og Magistrenes A-kasse (MA) får du en lang række fordele. Vi hjælper dig på studiet, i dit studiejob og dine fremtidige karriereovervejelser.

DM er din fagforening under studietiden og på arbejdsmarkedet. DM hjælper dig blandt andet, hvis du har brug for et tjek af din ansættelseskontrakt, hjælp til lønforhandling, praktikvejledning eller rådgivning om valg af studiejob.

MA er din a-kasse. Med dit medlemskab af MA sikrer du dig adgang til dagpenge, hvis du bliver ledig. MA tilbyder også en lang række rådgivningstilbud i forbindelse med dagpenge, jobsøgning og karriere.

Få sparring fra os, når du søger job

Som medlem af DM og MA kan du få hjælp, når du søger job. Det gælder også, når du søger studiejob.

Som medlem af DM kan du få feedback på din ansøgning, cv og LinkedIn-profil. Book et cv- og ansøgningstjek online og få personlig feedback.

Book cv- og ansøgningstjek hos DM

Som medlem af MA kan du få feedback på dit ansøgningsmateriale uden tidsbestilling. Kom forbi og bliv rådgivet om dit cv og dit ansøgningsmateriale.

Læs mere om åben feedback hos MA i København, Odense, Aarhus og Aalborg

Hos MA kan du desuden tilmelde dig en række værktøjsbaserede kurser, som støtter dig i jobsøgningen.

Hold øje med arrangementerne i kalenderen

Kender du dine rettigheder i dit studiejob?

Du kan altid kontakte DM, hvis du er i tvivl, eller hvis du har spørgsmål til din løn eller kontrakt.

Vi tilbyder også juridisk hjælp, hvis du skulle være så uheldig at opleve problemer på din arbejdsplads i form af fx chikane, manglende feriepenge, udbetaling af løn eller andre situationer, hvor du kan have svært ved at få din arbejdsgiver til at lytte.

Kontakt DM

Book en karrieresamtale

Har du behov for at tale om dine jobmuligheder, få input til kompetenceafklaring eller få individuel sparring på spørgsmål om din fremtidige karriere og arbejdsliv? Så kan du booke en karrieresamtale hos DM og MA.

Book en karrieresamtale hos DM
Book en karrieresamtale hos MA

Få en mentor

Hos DM kan du få en mentor i det sidste halve år af din uddannelse og komme godt i gang på arbejdsmarkedet, når du står med eksamensbeviset i hånden.

Læs mere om mentorordningen

Få tjekket din kontrakt

Skal du starte nyt job, eller har du spørgsmål til din kontrakt? Du kan altid kontakte DM, hvis du har brug for at få tjekket din ansættelseskontrakt.

Læs mere om ansættelseskontrakter
Kontakt DM

Få hjælp til løn og lønforhandling

DM kan rådgive dig om løn og lønforhandling.

Prøv DM’s løntjek
Læs mere om lønforhandlinger
Kontakt DM

Dagpenge

Med dit medlemskab af MA er du sikret retten til dagpenge, hvis du ikke får et job lige efter endt uddannelse. Alternativet til dagpenge er kontanthjælp. Men ejer du for over 10.000 kroner i kontanter eller værdier, så mister du din ret til kontanthjælp.

Er du medlem af en a-kasse mindst ét år, før du afslutter uddannelsen, får du ret til dagpenge fra dagen efter dimission. Du slipper altså for den obligatoriske karensmåned for dimittender og går ikke glip af 14.106 kr. (16.177 kr. som forsørger).

Læs mere om dagpenge
Kontakt MA, hvis du har spørgsmål om dagpenge

Arrangementer særligt til studerende

DM og MA afholder en række arrangementer, der er målrettet dig som studerende. Du kan blandt andet blive en haj til Excel, lære statistikværktøjet Stata eller få gode råd til LinkedIn som et karriereredskab.

Se aktuelle arrangementer

Trives du på dit studie?

I DM kan du få hjælp til at træffe nogle af de svære valg om studieretning, studiejob, udveksling og praktik. Du kan også få rådgivning, hvis du oplever dårligt studiemiljø eller har svært ved at overskue arbejdspresset.

Læs mere om studietrivsel

Praktik under studiet

Hos DM rådgiver vi dig om dine rettigheder og kontrakt i forbindelse med et praktikophold.

Læs mere om studiepraktik
Kontakt DM