Dansk Magisterforening

Tre universiteter i fælles projekt om grøn omstilling til mere planterig kost

© Foto: Privat

Del artikel:

Forskere fra BSS på Aarhus Universitet, Københavns Universitet og CBS har igangsat et forbruger- og markedsfokuseret projekt inden for den grønne omstilling. Projektet har til hensigt at undersøge, hvordan Danmark kan styrke og udbrede omstillingen til mere planterig kost, mindre madspild og grøn fødevareinnovation, der kan understøtte den bæredygtige udvikling. Projektet hviler blandt andet på undersøgelser af forbrugeropfattelser og -adfærd, men også på interventioner og nudging, hvor forskellige potentielt adfærdsændrende metoder afprøves i praksis.

Projektet koordineres af professor Jessica Aschemann-Witze l fra MAPP-centret på Institut for Virksomhedsledelse på BSS-fakultetet på Aarhus Universitet og ledes sammen med kollegerne Meike Janssen, CBS, og Armando Perez-Cueto, Department of Food Science – UCPH.

Innovationsfonden investerer 8,4 mio. kr. ud af et samlet budget på 13,1 mio. kr. Projektet er et samarbejde mellem 15 aktører inden for fødevarebranchen og de tre danske universiteter.