Dansk Magisterforening

Sølvmedalje til bibelforsker fra KU

© Pressefoto: Suste Bonnén

Del artikel:

Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab uddeler årligt en sølvmedalje til en særligt talentfuld, prominent forsker, og denne gang er valget faldet på dr.theol. Frederik Poulsen, adjunkt ved Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet, hvor han bl.a. forsker inden for eksil og diaspora, de gammeltestamentlige profeter, bibelsk teologi og receptionshistorie.

I nomineringen beskrives 36-årige Frederik Poulsen som værende intet mindre end “helt usædvanligt talentfuld”, mens hans forskning samtidig roses for at have “stor international impact” såvel som tværfaglig bredde.

“Det er en stor ære at modtage Videnskabernes Selskabs sølvmedalje. Jeg er meget glad. Jeg ser tildelingen af prisen som en fornem anerkendelse af min efterhånden lange beskæftigelse med de bibelske tekster. Det videnskabelige studie af Bibelen i Danmark har historisk set stået fagligt stærkt, og med denne traditionsrige pris er jeg glad for at kunne videreføre denne stolte arv”, sagde Frederik Poulsen i et interview forud for overrækkelsen.

Med sølvmedaljen følger et legat på 100.000 kr., der ifølge Frederik Poulsen skal gå til endnu mere forskning og stadig mere internationalt samarbejde. Blandt andet drømmer han om at bruge en del af legatet på at afholde en konference om de ældste jødiske samfund i Egypten for små 2.500 år siden.

Frederik Poulsen modtog tidligere på året Nils Klim-prisen og DFF-forskertalentprisen i 2015.

Hans aktuelle forskningsprojekt “Stories in a Strange Land: Biblical Narratives about Assimilation and Religious Identity” er støttet af Carlsbergfondet.

Det Kongelige Danske Videnskabernes sølvmedalje uddeles en gang om året til en dansk forsker under 40 år for en særlig betydelig afhandling eller en samlet videnskabelig indsats, der er offentliggjort inden for de sidste fem år. Forskeren skal beskæftige sig med samfundsfaglig eller humanistisk videnskab og skal have en fast tilknytning til dansk forskningsmiljø.