Ny institutdirektør på DTU Fødevareinstituttet
© Foto: Mikal Schlosser
Tine Rask Licht er blevet udnævnt til institutdirektør på DTU Fødevareinstituttet, som hun har været konstitueret for siden 1. januar.
Tine Rask Licht har været på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) siden 1999, hvor hun primært har forsket i tarmbakterier og sundhed og haft en række stillinger, lige fra postdoc til seniorforsker, professor, forskningsgruppeleder og viceinstitutdirektør.
Hun skal lede et institut, der ud over at forske og undervise også yder forskningsbaseret rådgivning til myndighederne. Visionen er fortsat, at DTU Fødevareinstituttet skal være med til at forebygge sygdom, fremme sundhed, udvikle nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skabe bæredygtige teknologiske løsninger.
”Sundhed, sygdom og bæredygtige fødevarer er alle forskningsområder, der er vigtige for DTU, så jeg er glad for, at Tine Rask Licht også vil stå i spidsen for DTU Fødevareinstituttet fremover. Ikke nok med at hun har en enorm erfaring at trække på og er bredt anerkendt for sin forskning, som endda har indbragt hende Ridderkorset, hun kender også DTU og Fødevareinstituttet indgående,” udtaler DTU’s rektor, Anders Bjarklev.
Tine Rask Licht vil fortsat have enkelte forskningsaktiviteter, da hun blandt andet skal være co-lead på det virtuelle forskningscenter Microbiome Health Initiative, som netop er blevet støttet med en bevilling på 150 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at afdække mulige sammenhænge mellem tarmbakterier og svær overvægt, type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme.
Hun fortsætter ligeledes som leder af samarbejdsprojektet PRIMA, hvor forskerne undersøger tarmbakteriernes rolle i kostens betydning for vores individuelle sundhed.
”Jeg håber og tror, at det kan komme instituttet til gavn, at jeg forbliver tæt på forskningsopgaverne, selv om jeg selvfølgelig kommer til at have mit største fokus på direktørrollen,” siger hun.