Dansk Magisterforening

Grundforskningscenter i diskrimination åbnet på Aarhus BSS

© Foto: Privat

Del artikel:

Hvad er diskrimination? Hvorfor diskriminerer vi, og hvad kan vi gøre for at forhindre diskrimination? Det er nogle af de centrale spørgsmål, som et nyt grundforskningscenter på Aarhus BSS ved Aarhus Universitet vil forsøge at besvare og kvalificere i de kommende år.

Centret hedder CEPDISC (Centre for the Experimental-Philosophical Studies of Discrimination), hører hjemme på Institut for Statskundskab og åbnede i august. I spidsen for centeret står professor i statskundskab Kasper Lippert-Rasmussen, som i mere end 10 år har forsket i netop diskrimination.

CEPDISC er blevet en realitet på baggrund af bevilling på ca. 62 mio. kr. fra Danmarks Grundforskningsfond, og forskerne skal i de kommende seks år beskæftige sig med både moralske, filosofiske og etiske forhold omkring diskrimination samt helt konkrete undersøgelser af, hvordan vi som mennesker opfatter og forholder os til diskrimination.

Kasper Lippert-Rasmussen har en lang liste af publikationer i højt anerkendte tidsskrifter og flere bøger om diskrimination på sin publikationsliste og er netop bogaktuel med sin seneste bog, “Making Sense of Affirmative Action”, hvor han tager begrebet “positiv særbehandling” under behandling.

Andre forskere tilknyttet CEPDISC er lektor Göran Duus-Otterström, docent Marion Godman, postdoc Ditte Marie Munch-Jurisic, lektor Lasse Laustsen, professor Michael Bang Petersen, professor Kim Mannemar Sønderskov, professor Lotte Thomsen og lektor Fabio Wolkenstein.