Dansk Magisterforening

AU-professor formand for ekspertgruppe om grøn omstilling

© Foto: AU

Del artikel:

Forskning og innovation er en afgørende bidragyder til, at Danmark når i mål med regeringens ambition om at reducere Danmarks drivhusgasudledning med 70 procent i 2030 og om at nå klimaneutralitet inden 2050. I dag er det svært at vurdere, hvilken forskning og innovation der har størst betydning for den grønne omstilling, men det vil regeringen nu lave om på.

Med professor ved Aarhus Universitet Philipp Schröder i spidsen skal en ny, grøn ekspert­gruppe udvikle et værktøj, der kan vurdere de grønne effekter, som kommer af offentligt finansieret forskning og innovation.

Værktøjet, som forventes at være færdigt i 2024, skal blandt andet bruges i regeringens klimaprogram, der hvert år vurderer, om det kan anskueliggøres, at klimalovens mål nås.

”Politikerne øremærkede sidste år 2,4 mia. kr. til den grønne forskning. Denne forskning skal være med til at drive den grønne omstilling. At gå fra forskning til omstilling er en svær proces, og det kan tage mange år, men det er afgørende, at vi lykkes. I ekspertgruppen ser vi derfor frem til at kortlægge og gøre os klogere på, hvordan særligt den offentlige forskningsindsats bedst kan bidrage til at løfte den grønne omstilling”, udtaler Philipp Schröder.

Ekspertgruppens medlemmer tæller også Mette Termansen, professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, og Teis Hansen, professor i innovation og entreprenørskab, ligeledes på KU.