Spring menu over
Dansk Magisterforening

330

Hvornår har man gjort nok?

At få lov til at skrive et ph.d.-projekt er fantastisk, men også fantastisk hårdt, fortæller ph.d.-studerende Tóra Djurhuus. For hvordan ved man som ny forsker, om man har gjort nok?

Månedens foto: Råbet fra Hong Kongs universiteter

I Hong Kong har universiteternes campusser nærmest udviklet sig til krigszoner. Studerende fører an i voldsomme protester mod stigende kinesisk indflydelse.

Medier amok i sexforskning

Det er ikke til at komme uden om: ordet ’sex’ får alle til at spidse ører, også selvom det handler om et dybt seriøst forskningsprojekt.

Studerende lærer studerende at skrive

På SDU har man succes med at bruge ældre studerende som “skrivevejledere” for deres yngre medstuderende. Filosofien er, at studerende lærer faget ved at lære dets skriftsprog.

Faste elementer

Kæmpe forskelle på ph.d.-vilkår

Nogle skal undervise 840 timer – andre 150. Ph.d.-studerende har vidt forskellige vilkår for deres projektarbejde, alt efter hvor de er ansat. Danske ph.d.-studerende lider under pligtarbejdet, mener forskere i det Unge akademi.

Formand for DM Viden vil diskutere ph.d.ernes arbejdspres i AC

“Det ligner en uretfærdighed”, siger formand for Dm Viden Olav W. Bertelsen om forskelle på arbejdskrav til ph.d.-studerende. Han mener, at de akademiske fagforeninger skal gå ind i en drøftelse af vilkårene for ph.d.-uddannelsen.

Flere undersøgelser viser ph.d.-stress

De fleste ph.d.er arbejder mere end 37 timer, og mange er negativt påvirket af arbejdsmængden, viser DM-undersøgelse. Ph.d.stress skyldes ikke kun arbejdsmængde, men også usikkerhed, peger forsker på.

Psykolog: Få talt om problemerne

Forventningerne til ph.d.-niveauet bliver ofte skruet unødvendigt højt op. men virkeligheden er sjældent helt så slem, siger erhvervspsykolog, der har haft mange stressramte ph.d.-studerende til behandling.

Tema om ph.d.-trivsel

AU finder fejl og mangler i 34 ud af 55 DCA-rapporter – kritisable fejl i 3

Aarhus Universitet har gennemgået 55 rapporter, som DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug – har udgivet i samarbejde med eksterne parter. I mere end halvdelen er der fundet fejl, der nu må rettes. Eksperter kritiserer gennemgangen for at være mangelfuld.

Fond dropper krav om fastansættelse af forskere fra grundforskningscentre

Danmarks Grundforskningsfond vil fra 2021 ikke længere kræve, at universiteterne skal tilbyde at fastansætte forskere, for at fonden vil yde støtte til et grundforskningscenter.

Hum-ansatte vil have høring om plan for fagsammenlægninger til at gå om

Fællestillidsmand på Det Humanistiske Fakultet på KU siger, at de ansatte blev præsenteret for et udkast til målplanen, hvor det centrale afsnit om fagsammenlægninger manglede. Dekanen er villig til at overveje om høringen skal gå om.

Nyheder

De afskedigede mig, fordi de kunne – når det moralske kompas går i stykker, og der ikke er nogen stopklodser

Ulrik Jørgensen beskriver forløbet omkring sin afskedigelse fra Aalborg Universitet. Et forløb, som han mener udstiller, hvor vilkårlig magtudøvelsen er blandt lederne på universiteterne, og hvor dårlig beskyttelsen er i overenskomsten mod vilkårlighed ved afskedigelser.

Forskningens servilisering

Hvorfor skal videnskaben styres af politik og økonomi i et såkaldt videnssamfund? Lad os foretage et tankeeksperiment og forestille os, at videnskaben står solidt plantet på sine egne ben uden at skulle være tvunget til at agere som den velvillige og afhængige variabel.

Debat