Dansk Magisterforening

Nisserne var løs på professionshøjskole: Indførte spiritualistiske udviklingssamtaler

Anne Wedel Jacobsen har i løbet af december været debutnisse på arbejdspladsen, men er til daglig lektor på pædagoguddannelsen ved Københavns Professionshøjskole. © Privatfoto.

Del artikel:

På Københavns Professionshøjskole har der været kontornisser i december. For kollegaerne handler det om at komme tættere på hinanden.

Spiritistiske medarbejdersamtaler, små hængelåse på en kollegas mælkeprodukter i fælleskøkkenet, indpakkede kontorstole. 

Nisser har i løbet af december skabt kaos og sjove samtaler om frokostbordet på pædagoguddannelsen ved Københavns Professionshøjskole. 

En person i det åbne kontorlandskab modtog meget store pakker på og om sit skrivebord. Pakkerne indeholdt blandt andet komplekse spørgeskemaer, der handlede om, hvorvidt julekonceptet fungerede. 

”Det var en sjov og lektoragtig måde at drille på. Og så er det svært at blive sur over at få gaver,” fortæller lektor Anne Wedel Jacobsen.

Det kan måske virke fjollet at bruge tid på at nisse rundt for sine kollegaer, når der kan være tusind andre opgaver på to do-listen.

Men det giver mening, fordi det giver fællesskab og en følelse af at komme hinanden ved, mener Anne Wedel Jacobsen. 

”Vi vil alle gerne støtte det gode kollegaskab i hverdagen. Vi har en opgave med at skulle være der for hinanden. Nissevenner på kontoret er en måde at skabe nærhed på i en stor organisation,” siger hun. 

En nisse pakkede både stol og bord ind hos en (u)heldig kollega. © Privatfoto.

Mælk med lås og kagekonkurrence 

Anne Wedel Jacobsen betegner sig selv som ’debutnisse’. Hendes første erfaringer med nisser på kontoret fik hun i december i år på KP, hvor nissekulturen ifølge hende er ”ung”. 

”Jeg er meget imponeret over, hvor kreative folk er. Kollegaerne går op i det.”

Anne Wedel Jacobsen har også selv nisset på kontoret og skrevet et brev på vegne af sin kollega, hvor der stod, at hun gerne ville kaldes ’Flotte Lotte’,” siger hun. 

”Det var rigtig sjovt, og alle i kontoret var med på den,” fortæller Anne Wedel Jacobsen. 

På kontoret har de talt om, at drillerierne generelt både har været sjove og positive. 

”Der kan godt komme en nervøsitet for, om man gør noget grænseoverskridende, men folk har generelt været gode til at holde sig inden for spillereglerne og ikke gjort noget, der ødelægger nogens arbejde,” siger Anne Wedel Jacobsen. 

Nissevenner på kontoret er en måde at skabe nærhed på i en stor organisation

Anne Wedel Jacobsen, debutnisse og lektor på pædagoguddannelsen ved Københavns Professionshøjskole.

En dag havde en nisse sat små hængelåse på en kollegas mælkeprodukter i det fælles køleskab. Den havde også skrevet en sur seddel, hvor der stod noget i retning af: ‘Helt ærligt, kære kollegaer, I må ikke låne af min kefir’, fortæller Anne Wedel Jacobsen. 

”Det var meget gennemført. Fordi det var i det fælles køkken, så er det klart, at alle så sedlen og åbnede køleskabet og lagde mærke til de små låse på kærnemælken.” 

En anden kollega stod pludselig for en kagekonkurrence, der fyldte hele køkkenet med snøfler, mazarintærter, pebernødder og roulade. 

”Nissen havde skrevet et brev om konkurrencen, hvor der stod, at kollegaen skulle stå for at vurdere, hvilke kager der skulle købes fremover for at understøtte trivslen,” fortæller Anne Wedel Jacobsen. 

Til en kagesmagningskonkurrence havde en nisse linet kager op i køkkenet. © Privatfoto.

Kollegaerne skulle smage på dem og kommentere på, hvilke de syntes, egnede sig bedst til fremtidige personalemøder. 

”Folk var gode til at være med på den. Vi sendte mails til hende om kager, og nissen lavede et vurderingssystem med nissesmileyer med forskellige ansigtsudtryk afhængig af vores forhold til den pågældende kage. Der blev indsamlet ret meget empiri om kollegaernes kagesmag,” siger Anne Wedel Jacobsen. 

Der blev indsamlet ret meget empiri omkring kollegaernes kagesmag

Anne Wedel Jacobsen, lektor på pædagoguddannelsen ved Københavns Professionshøjskole.

SUS-samtaler og kompetencer fra tidligere liv 

Anne Wedel Jacobsen fik selv hængt et opslag skrevet af nissen op på kontoret i sit navn. 

"De årlige MUS-samtaler udskiftes fra næste år med SUS-samtaler (spiritistiske udviklingssamtaler) som i opstartsfasen varetages af TR, clairvoyant, kioskejer og lektor Anne Wedel Jacobsen", stod der blandt andet. 

Auralæsning, inddragelse af kompetencer fra tidligere liv i de årlige lønforhandlinger eller auratolkning i et klasseledelsesperspektiv var nogle af de ydelser, nissen tilbød på vegne af Anne Wedel Jacobsen. © Privatfoto.

Til den store nisseafsløring, som foregik i rundkreds, havde en af kollegaerne lavet en efterforskningstavle.  

Sådan en fra krimiserier, hvor man sætter billeder op af mistænkte og beviser og trækker røde tråde mellem.  

”Han var den eneste, der gættede rigtigt,” siger Anne Wedel Jacobsen. 

 

”Der var en oversigt over de hints, nissen havde givet ham. Der var de kollegaer, han syntes var ”usual suspects”, og dem, der var hovedmistænkte,” siger Anne Wedel Jacobsen om kollegaens efterforskningstavle. © Privatfoto.

”De sjove ting, folk har gjort, har klart fyldt omkring frokostbordet, også hos dem der ikke var med. De har kunnet se, hvor meget de andre går op i det og talt med om nisserierne. Jeg er allerede begyndt at planlægge, hvordan jeg vil være nisse næste år,” siger Anne Wedel Jacobsen. 

Hun synes, at juledrillerierne har gavnet arbejdspladsen. 

“Vi er en meget stor organisation, så man kan godt komme langt væk fra sine kollegaer. Et initiativ som nissevenner på kontoret er godt, fordi det bringer os tættere på hinanden,” siger Anne Wedel Jacobsen.