Dansk Magisterforening

Olav sagde op og blev hyldet: Stop jer selv, lønslaver

Del artikel:

Da Olav Hesseldahl opdagede at hans job ikke var det rigtige, sagde han op. Folk har kaldt ham modig for den beslutning. Det provokerer ham, at andre ikke tager samme ansvar for eget arbejdsliv.

”Jeg har det sådan, at hvis noget ikke funker, så skal man lave det om”, siger 36-årige Olav Hesseldahl, der efter et halvt år som direktør hos tv-kokkens Claus Meyers fond Melting Pot Foundation fandt ud af, at det bare ikke var det rigtige.

Det tog han konsekvensen af og sagde op. Af den simple grund, at matchet mellem ham og jobbet ikke var det rigtige.

I et opslag på LinkedIn forklarede han lidt om sin afsked som direktør. Helt standard, som han siger.

Men det overraskede ham, at omkring 25 personer efterfølgende kontaktede ham med rosende ord om, at han var modig for at sige fra.

”De skrev, at de ville ønske, at de havde mit mod til at gøre det samme”.

Og det provokerede Olav Hesseldahl.

”Jeg svarede selvfølgelig alle pænt, og jeg er helt sikker på, at det kan være hårdt at mistrives i sit job. Men jeg kunne ikke lade være med at tænke: ’WOW’ hvor er de nogle lønslaver”, forklarer han.

 

Vi har en dansk model og mulighed for mobilitet. Hvad fanden risikerer du ved at sige dit job op?

Olav Hesseldahl

Ifølge ham har vi alle har en forpligtigelse til at sige op, hvis vi ikke er glade. Også selvom det betyder usikker økonomi.

”Jeg har lige været i Marokko, og der var ingen sikkerhed, hvis ikke man havde et job. Vi har en dansk model og mulighed for mobilitet. Hvad fanden risikerer du ved at sige dit job op?”, siger Olav Hesseldahl og fortæller, at han selv er usikker på, hvad fremtiden byder.

”Måske skal jeg på dagpenge næste måned, og det er selvfølgelig ikke sjovt. Men alternativet er at blive i et dårligt job, og det er endnu værre. Jeg synes ikke man kan være bekendt over for sig selv, ikke at turde vurdere om sit job er det rigtige”.

Blå bog: Olav Hesseldahl

  • 36 år og far til fire
  • Cand.mag. i filosofi og innovation fra Københavns Universitet
  • Stifter og i syv år leder af non-profit-organisationen Ungdomsbureauet, hvis mål er at engagere unge i samfund og demokrati. Bureauet står bl.a. bag Ungdommens Folkemøde.
  • I repræsentantskabet for Krogerup Højskole, i Bestyrelsen for Folkemødet på Bornholm, Akademiet for Social Innovation og Roskilde Festival.
  • På Berlingske Tidendes top 100 over de største unge talenter i dansk erhvervsliv.
  • Tidligere direktør for Melting Pot Foundation.

Håber på jobskifte-revolution

I Danmark er der skam forbundet med at være utilfreds med sit job, oplever Olav Hesseldahl. Mange af dem, der har skrevet til ham, har nemlig gjort det privat og ikke offentligt på LinkedIn.

”En har skrevet en ærlig og rå fortælling, om hvorfor det var fedt, at jeg fulgte mit hjerte. Men han har ikke turde skrive det på et offentligt opslag. Der er et eller andet sygt i, at jobskifte er forbundet med så meget skam”, siger han.

Han håber at flere danskere vil begynde at tage stilling til, om de trives i deres job.

”Helt ærligt, så tror jeg, at hvis flere gjorde dét, så kunne vi i Danmark sætte en masse potentialer fri. Jeg ønsker en jobskifte-revolution, hvor flere ender i de rigtige job”, siger Olav Hesseldahl og afslutter:

”Jeg tror, at vi er blevet slaver af vores job. Så spørg dig selv, om du har jobbet, eller om jobbet har dig?”.

Hjælp til karrieren

DM tilbyder personlig og professionel sparring om karriere, arbejdsliv og kompetenceudvikling. Se mere på dm.dk.